Αύξηση παρουσιάζουν οι προσφυγικές ροές- «Βουλιάζει» η Ελλάδα

16:07 30/3/2016 - Πηγή: iPop

Αν και τα τελευταία 24ωρα οι προσφυγικές ροές στα νησιά του Αιγαίου είχαν μειωθεί ορατά τελικά η αύξηση δεν άργησε ξανά να έρθει. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ώρες στο βόρειο Αιγαίο έφτασαν 729 πρόσφυγες και μετανάστες.

Η χώρα έχει μετατραπεί σ΄ένα τεράστιο hot spot. Το λιμάνι του Πειραιά συνεχίζει να βουλιάζει παρά τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για αποσυμφόρηση του. Την ίδια στιγμή στην Ειδομένη συνεχώς οι πρόσφυγες δείχνουν

την απελπισία τους και η κατάσταση έχει πλέον οδηγηθεί στα άκρα. Την Τρίτη μάλιστα δεν έλειψαν τα επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και των ανδρών των ΜΑΤ.

Την Τρίτη οι αφίξεις στη Λέσβο έφτασαν τις 569 και θύμισαν την κατάσταση που βίωνε το νησί παλιότερα. Την ίδια στιγμή στη Χίο αποβιβάστηκαν 83 άτομα και στη Σάμο ακόμα 77.

Ο χάρτης των πιο προσφάτων ροών:

Το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά οι πρόσφυγες και μετανάστες ανήλθαν στους 5.745.

Η Κυβέρνηση εστιάζει στην μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών σε νέο χώρο που έχει διαμορφωθεί στον Ελαιώνα, αλλά και σε τουριστικό κέντρο με οικίσκους στην Κυλλήνη. Εκεί, είναι δυνατόν να φιλοξενηθούν περίπου 1.300 άτομα.

Να τονισθεί πως την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής θα δώσει το παρών στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και το αίτημα το οποίο θα υποβάλλει θα είναι «να αναλάβουν όλοι οι δήμοι τα βάρη για το προσφυγικό».

photo:Nick Paleologos / SOOC

The post Αύξηση παρουσιάζουν οι προσφυγικές ροές- «Βουλιάζει» η Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα