Αυξάνουν και πληθύνονται τα τρακτέρ- Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

19:12 21/1/2016 - Πηγή: iPop

Αυξάνουν και πληθύνονται τα τρακτέρ με τον αριθμό που είναι παρατεταγμένα αυτή τη στιγμή στον κόμβο της Νίκαιας να φθάνουν τα 2.000.

Οι αγρότες που βρίσκονται στον κόμβο είναι από τη Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Οι αγρότες στα Τέμπη αποφάσισαν ότι την Παρασκευή θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού για 2 ώρες, από τις 12:00 μέχρι τις 14:00.

Το Σάββατο αναμένεται να υπάρξουν πιο συντονισμένες κινητοποιήσεις, έπειτα από

έκκληση των αγροτών στο μπλόκο των Τεμπών.

Τι έγινε στη συνάντηση Κατρούγκαλου και αγροτών;

Δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα στην συνάντηση του Υπουργού Εργασίας με την Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων Ελλάδος. Παρόλα αυτά, κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως υπήρξε θετικό κλίμα, με ανταλλαγή απόψεων.

Αναλυτικά τα μπλόκα των αγροτών σύμφωνα με το seleo.gr:

Οι αγρότες από το μπλόκο που έχει στηθεί στα Τέμπη καλούν το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι να προσέλθουν στο σημείο εκπρόσωποι των λοιπών μπλόκων, που έχουν στηθεί στο εθνικό δίκτυο της χώρας, έτσι ώστε να μπορέσουν να συζητήσουν για να συντονίσουν τις κινήσεις τους.

Αξίζει να τονιστεί, πως αρμόδιοι βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στις 12:00, το μεσημέρι της Πέμπτης, είχαν συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

Οργισμένοι αγρότες επιτέθηκαν στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Εγκλωβισμένος για τουλάχιστον 12 ώρες έμεινε μέσα στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, την Τετάρτη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κομοτηνή.

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα:

Σημειώνεται πως παράλληλα την Πέμπτη και την Παρασκευή απέχουν οι δικηγόροι και οι μηχανικοί. Ακόμα την Πέμπτη υπάρχει στάση εργασίας στον Προαστιακό από τις 21:00 έως τις 24:00, ενώ η ΠΝΟ απεργεί μέχρι και πρωί της Παρασκευής.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Αυξάνουν και πληθύνονται τα τρακτέρ- Σε απεργιακό κλοιό η χώρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα