Αυξάνονται τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα | Ποια τα νοσοκομεία αναφοράς

11:16 1/3/2020 - Πηγή: iPop

Αυξάνονται τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα, καθώς πλέον έχουμε επτά επιβεβαιωμένα.Ελλάδα | Ποια τα νοσοκομεία αναφοράς για τον ιό σε όλη τη χώρα.

Τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα αυξήθηκαν. Επτά είναι επιβεβαιωμένα τα άτομα που είναι θετικά στον ιό, ύστερα από εξετάσεις που έγιναν.

Το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα ήταν αυτό της 38χρονης στη

Θεσσαλονίκη και δεύτερο του 9χρονου γιου της. Το τρίτο κρούσμα εντοπίστηκε στην Αθήνα κι ήταν αυτό της 40χρονης από το Μαρούσι που νοσηλεύεται πλέον στο νοσοκομείο «Αττικόν». Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και η 36χρονη, που ήταν το τέταρτο κρούσμα κοροναϊού στη χώρα μας.

Το πέμπτο κρούσμα που επιβεβαιώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, είναι μια γυναίκα εκπαιδευτικός που ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι φίλη της 38χρονης που νοσηλεύεται ήδη στο ΑΧΕΠΑ.

Πλέον,  ανακοινώθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας ακόμα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού SARS-CoV-2 :

Πρόκειται για έναν Έλληνα, ο οποίος πρόσφατα ταξίδεψε στην Ιταλία, βρέθηκε θετικός στον ιό και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Το δεύτερο αφορά έναν Έλληνα, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Δείτε τους κανόνες υγιεινής για τον κοροναϊό που πρέπει όλοι να ακολουθούμε.

Τα νοσοκομεία αναφοράς ανά Υγειονομική Περιφέρεια τα εξής:1η ΥΠΕ: Βασικό: ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», Αναπληρωματικό: ΓΝ Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός»2η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ «Αττικόν», Αναπληρωματικό: ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο»3η και 4η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, Αναπληρωματικά: Πανεπιστημιακό ΓΝ Αλεξανδρούπολης, ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»5η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Λάρισας, Αναπληρωματικό: ΓΝ Λαμίας6η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια», Αναπληρωματικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ιωαννίνων7η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ηρακλείου, Αναπληρωματικό: ΓΝ Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος»

Στα παραπάνω νοσοκομεία έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι μόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης.

«Οι συναρμόδιοι φορείς (Υπουργείο Υγείας, ΕΟΔΥ, Γ.Γ Δημόσιας Υγείας, Υγειονομικές Περιφέρειες, ΕΚΑΒ) βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα και θα επικαιροποιούν το σχέδιο δράσης σε τακτική βάση», αναφέρει σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από τον κοροναϊό;

Το άρθρο Αυξάνονται τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα | Ποια τα νοσοκομεία αναφοράς εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα