Αυξάνονται οι φόβοι για επιθέσεις τζιχαντιστών στην Τουρκία- Προειδοποιήσεις από την αστυνομία

14:26 17/5/2016 - Πηγή: iPop

Επί ποδός βρίσκεται η τουρκική αστυνομία λόγω φόβων για επιθέσεις τζιχαντιστών, κατά την εθνική εορτή της Πέμπτης. Μάλιστα, εξέδωσε σχετική προειδοποίηση σε πανεθνικό επίπεδο. Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα στόχο μπορεί να αποτελέσουν οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Να θυμίσουμε πως μόλις τους τελευταίους μήνες το Ισλαμικό Κράτος, αλλά και οι Κούρδοι μαχητές έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία.

Στη σχετική προειδοποίηση της αστυνομίας που σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα δόθηκε σ’ όλες τις συνολικά 81 επαρχιακές αστυνομικές δυνάμεις, επισημαίνεται πως «το Ισλαμικό

Κράτος θεωρεί απίστους τους Τούρκους στρατιώτες και αστυνομικούς και ότι επιτρέπεται να τους πολεμούν και να τους σκοτώνουν».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή στην ανακοίνωση επίσης ζητείται «να γίνει επανεκτίμηση των μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί για τις εκδηλώσεις εορτασμού της 19ης Μαΐου».

Τη συγκεκριμένη ημέρα τιμάται ο ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, και επίσης εορτάζεται ως Ημέρα της Νεολαίας και των Αθλημάτων.

Πιθανό στόχο η αστυνομία τόνισε πως αποτελεί το Μαυσωλείο του Ατατούρκ Ανίτκαμπιρ στην τουρκική πρωτεύουσα και έτσι επισήμανε πως θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη.

The post Αυξάνονται οι φόβοι για επιθέσεις τζιχαντιστών στην Τουρκία- Προειδοποιήσεις από την αστυνομία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα