Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να καθαρίσεις ένα κρεμμύδι

18:24 17/7/2020 - Πηγή: iPop

Το σκόρδο και το κρεμμύδι τα χρησιμοποιούμε σχεδόν σε κάθε φαγητό. Όμως είναι και τα δύο είναι πολύ δύσκολο να καθαριστούν! Αυτό το εξωτερικό τους περίβλημμα δεν βγαίνει καθόλου εύκολα και πολλές φορές χάνεις ολόκληρο το εσωτερικό στην προσπάθειά σου να τα ξεφλουδίσεις γρήγορα. Όμως, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος καθαρίσεις ένα κρεμμύδι και θα τον μάθεις παρακάτω!

Οι περισσότεροι άνθρωποι κόβουν μόνο τα άκρα ενός κρεμμυδιού και μετά προσπαθούν να το ξεφλουδίσουν. Αυτό δεν είναι πάντα βολικό. Μερικές φορές η “φλούδα” σπάει, χάνεις το μισό και δεν καθαρίζει σωστά.

Πόσο ωραίο θα ήταν να μπορούσες απλά να τραβήξεις το εξωτερικό με μια απαλή κίνηση; Αυτό θα σου εξοικονομούσε πολύ χρόνο στην κουζίνα! Σου μαθαίνουμε, λοιπόν, ότι υπάρχει μυστικό για να καθαρίσεις έτσι απλά το κρεμμύδι. Το μόνο που θα πρέπει να κάνεις είναι να το κόψεις στη μέση!

Η λύση για να μην πετάς συνέχεια το μισό κρεμμύδι που δεν χρησιμοποίησες

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να καθαρίσεις ένα κρεμμύδι

Πρώτα κόψε τις άκρες του κρεμμυδιού και μετά κόψε το κρεμμύδι στα δύο κατά μήκος. Με αυτόν τον τρόπο, είναι πολύ πιο εύκολο να βρεις και να πιάσεις το εξωτερικό στρώμα του κρεμμυδιού. Επιπλέον, έτσι δεν θα σου σπάσει καθώς το ξεφλουδίζεις.

Αφαίρεσε απλά τη “φλούδα” με μια κίνηση, χωρίς κόπο.

Bonus: Πώς θα αποφύγεις τα δάκρυα όταν κόβεις το κρεμμύδι;

Μετά το ξεφλούδισμα, προφανώς σειρά έχει το να κόψεις το κρεμμύδι. Λίγη ώρα αργότερα, τα δάκρυα αρχίζουν να στάζουν στα μάγουλά σου, γιατί τα μάτια σου δεν αντέχουν την αίσθηση του κρεμμυδιού.

Τι μπορείς να κάνεις; Υπάρχουν πολλές συμβουλές στο Διαδίκτυο για το πώς να το αποφύγεις. Ένας τρόπος που λειτουργεί πραγματικά είναι να βάζεις το κρεμμύδι σας στην κατάψυξη πριν το κόψεις. Ίσα ίσα για λίγα λεπτα! Το συστατικό που κάνει τα μάτια σου να δακρύζουν, απελευθερώνεται λιγότερο γρήγορα όταν το κρεμμύδι είναι παγωμένο.

Επίσης, μια άλλη τεχνική που δουλεύει είναι το βάλεις λίγο ελαιόλαδο στο μαχαίρι πριν ξεκινήσεις το κόψιμο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να καθαρίσεις ένα κρεμμύδι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτός,aftos