Αυτός είναι ο λόγος που ψάχνουν όλοι σήμερα τον Ερντογάν στο Google

09:03 23/7/2019 - Πηγή: iPop

Aν μπήκες σήμερα στα Google trends, θα είδες να φιγουράρει σε περίοπτη θέση το όνομα του Ταγίπ Ερντογάν. Γιατί, όμως, τον ψάχνουν σήμερα όλοι στο Google; Διότι υπήρχε έντονη φημολογία ότι ο Ερντογάν πέθανε από καρδιακή προσβολή, κάτι που δεν ισχύει.

Αρχικά, αραβικές ιστοσελίδες δημοσίευσαν την «είδηση» θανάτου του Τούρκου Προέδρου, ενώ στη Μέση Ανατολή ακουγόταν έντονα ότι ο Ερντογάν πέθανε από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα μάλιστα

με όσα μετέδιδαν τα ίδια Μέσα, οι γιατροί του Τούρκου ηγέτη πάλευαν πολλή ώρα να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Αμέσως, όμως, ήρθε η διάψευση απ’ την ιστοσελίδα «Arab Turk», η οποία επικαλείται προεδρικές πηγές.

Οι πηγές τόνισαν πως οι φήμες περί θανάτου του Ερντογάν είναι αβάσιμες, ενώ προς το παρόν η Άγκυρα δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα στη φημολογία.

Πώς ξεκίνησε, όμως, όλη η φημολογία ότι ο Ερντογάν πέθανε;

Πίσω απ’ την διασπορά της είδησης φαίνεται πως είναι οι Κούρδοι, οι οποίοι στο Wikipedia στα εβραϊκά έβαλαν ημερομηνία θανάτου του Ταγίπ Ερντογάν.

Όμως, ο ισραηλινός Τύπος μετέδωσε πως ο Τούρκος Πρόεδρος βρίσκεται σε διακοπές και για το λόγο αυτό έσπευσαν να διορθώσουν το λάθος στη Wikipedia, εμποδίζοντας την πρόσβαση στο λήμμα Ερντογάν.

Η φήμη, πάντως, πήρε τόσο μεγάλη έκταση που δημιουργήθηκαν hashtags, σε μια προσπάθεια οι χρήστες του Internet να προσπαθήσουν να μάθουν την αλήθεια. Hashtags, όπως #ErdoganDied ή #ErdoganHeartAttack κατέκλυσαν για πολλή ώρα τα social media.

Φυσικά, χρήστες και δημοσιογράφοι καλούν τους πάντες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με όσα διαβάζουν και να μην μεταδίδουν ψευδείς ειδήσεις.

Photo: Getty Images

Το άρθρο Αυτός είναι ο λόγος που ψάχνουν όλοι σήμερα τον Ερντογάν στο Google εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα