Αυτό το οσομπούκο θα το ζήλευε και ο… Πάνος Ιωαννίδης!

13:01 5/2/2020 - Πηγή: iPop

Το οσομπούκο θέλει τον τρόπο του για να βγει νόστιμο και μαλακό! Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πιάτο που είναι και λιγάκι της μόδας. Αυτή τη συνταγή για οσομπούκο θα τη… “ζηλέψει” μέχρι και ο Πάνος Ιωαννίδης!

Το οσομπούκο σιγομαγειρεύεται με τον παραδοσιακό τρόπο, με κόκκινη ή λευκή σάλτσα. Για να βγει μαλακό και νόστιμο, πρέπει να μαγειρευτεί για αρκετές ώρες ενώ μπορείς να το συνδυάσεις με πουρέ,ριζότο, λαχανικά!

Εκτός από πολύ γευστικό είναι και πολύ θρεπτικό! Κι αυτή η συνταγή για οσομπούκο θα σε αποζημιώσει.

Τι θα χρειαστείς;2 φέτες οσομπούκο1 κομμάτι σέλερι1 κρεμμύδι ξερό1
κουταλιά πελτέ1 φλιτζάνι κρασί2 καρότα, μέτριαΑλάτι και Πιπέρι1 φύλλο δάφνηςΑλεύριΛάδι

Για τον πουρέ

4 πατάτες, μεσαίου μεγέθους4 κουταλιές βούτυρο Κερκύρας1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέραΛίγο γάλαΠώς θα τη φτιάξεις;Παίρνουμε το οσομπούκο, το αλευρώνουμε και το τινάζουμε. Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι. Προσθέτουμε το οσομπούκο σε υψηλή φωτιά από τη μια και την άλλη πλευρά να ροδίσει και να θωρακίσει μέσα τα υγρά του.Αφαιρούμε από το τηγάνι και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα λαχανικά με μια κουταλιά λάδι ακόμα.Προσθέτουμε την κουταλιά του πελτέ, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε μέσα το οσομπούκο.Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ελέγχουμε αν το φαγητό έχει αρκετά υγρά. Το αφήνουμε για 2 ώρες, ελέγχοντας τα υγρά του. Το γυρνάμε από τις δύο πλευρές με προσοχή για να μη διαλυθεί.Αν δεν έχει υγρά προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και λίγο κρασί.Στο τέλος η σάλτσα έχει δέσει, το οσομπούκο έχει μαλακώσει.Φτιάχνουμε τον πουρέ με 4 πατάτες. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να βράσουμε μαζί με αλάτι. Όταν βράσουν, τις αποσύρουμε από τη φωτιά και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Τις σπάμε με το πιρούνι και προσθέτουμε 4 κουταλιές βούτυρο Κερκύρας.Προσθέτουμε τριμμένο τυρί γραβιέρα, περίπου ένα φλιτζάνι και λίγο γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.Σερβίρουμε το οσομπούκο σε ένα μεγάλο πιάτο και δίπλα τον πουρέ. Από πάνω βάζουμε σάλτσα κι αν θέλουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού.Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι στο Ovio το απολαύσαμε λιγάκι παραπάνω:

Δοκιμάσαμε το μενού στο ολοκαίνουριο εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη!

Photo: foodnetwork.co.uk

Το άρθρο Αυτό το οσομπούκο θα το ζήλευε και ο… Πάνος Ιωαννίδης! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα