Αυτό το κυριολεκτικά χρυσό σινεμά της Γαλλίας είναι ένα πραγματικό κόσμημα

17:00 14/11/2021 - Πηγή: iPop

Ανά τον κόσμο υπάρχουν δεκάδες πολυτελείς κινηματογράφοι και αίθουσες που μπορούν να σου προσφέρουν όλες τις ανέσεις ενώ βλέπεις την ταινία σου, αλλά αυτό δεν το έχεις ξαναδεί. Ο κινηματογράφος Cinema Le Grand Palais είναι το πιο λαμπερό multiplex στον πλανήτη. Αυτό το πραγματικό παλάτι έχει ανοίξει στη νότια γαλλική πόλη Cahors και είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους σινεφίλ που θέλουν να δουν μια ταινία περιτριγυρισμένοι από χρυσό.

Το πιο όμορφο και χρωματιστό ταχυδρομείο βρίσκεται στην Κίνα – Ένα

design κτήριο πρότυπο αρχιτεκτονικής

Το χρυσό σινεμά της Γαλλίας

Ένα κτήριο φτιαγμένο από χρυσό μέταλο έχει ήδη κερδίσει μια θέση στα βραβεία αρχιτεκτονικής. Το cinema που μοιάζει σαν να το άγγιξε ο Μίδας, το Le Grand Palais, πήρε το όνομά του από τον πρώτο κινηματογράφο της πόλης και είναι το έργο των αρχιτεκτόνων Antonio Virga με έδρα το Παρίσι. Το κτίριο που καταλαμβάνει χρησιμοποιήθηκε κάποτε ως μοναστήρι και στη συνέχεια ως στρατιωτική βάση, μέρος της οποίας κάηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Antonio Virga

Η νέα του ενσάρκωση είναι μια αναδρομή στους τεράστιους παλιούς κινηματογράφους που κάποτε πολλαπλασιάζονταν σε όλη τη Γαλλία. Ένα multiplex άλλης εποχής που έχει αποδοθεί σε ένα σχέδιο από τούβλα και χρυσό μέταλλο αποδίδει φόρο τιμής στην εικαστική τεχνοτροπία του 19ου αιώνα.

Antonio Virga

“Η αρχιτεκτονική του κινηματογράφου φτάνει στην παλιά Cahors”, εξηγούν οι αρχιτέκτονες, “στην ιστορία της πλατείας και στη χαμένη ιδέα των παλιών μνημειακών κινηματογραφικών αιθουσών”. Ο κινηματογράφος διαθέτει 7 αίθουσες προβολών και μπορείς να παρακολουθήσεις το “No Time to Die” σε αυτόν τον λαμπερό ναό με μόλις 8,50 € και να πάρετε ένα vin blanc στο μπιστρό με μόλις 2 €. Το κτίριο έχει προταθεί για βραβείο αρχιτεκτονικής από το περιοδικό σχεδιασμού Dezeen.

«Sonora Art Village»: Μια πολύχρωμη – φανταστική κοινότητα στο Μεξικό που μάχεται κατά του ρατσισμού, του σεξισμού και της ταπείνωσης

Antonio Virga

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτό το κυριολεκτικά χρυσό σινεμά της Γαλλίας είναι ένα πραγματικό κόσμημα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα