Αυτό που πρέπει να ξεκινήσεις να κάνεις καθημερινά, αν θες να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου!

14:08 18/5/2021 - Πηγή: iPop

Έχεις δοκιμάσει πολλά καθημερινά, όμως τίποτα δεν είναι αρκετό, ώστε να αισθανθείς καλύτερα ψυχολογικά; Ξέρουμε τι να κάνεις για να νιώσεις καλύτερα, πρώτα απ’ όλα με τον εαυτό σου.

Δεν ξέρω για σένα, αλλά ένα πράγμα που θέλω να κάνω καθημερινά είναι να δουλεύω με τον εαυτό μου. Έχω μάθει ότι σε καθημερινή βάση πάντα υπάρχει κάτι που μπορώ να βελτιώσω, όσο καλό κι αν φαίνεται το πρόγραμμά μου κι όσο κι αν μ’ αρέσει η ρουτίνα μου. Γενικά πιστεύω πως μπορούμε όλοι μας να κάνουμε καθετί που θέλουμε, αρκεί να το προσπαθήσουμε και να το βάλουμε στόχο. Βέβαια, δεν είναι εύκολο να τα προλαβαίνεις

όλα, όμως ήθελα να είμαι μία από αυτές που τα καταφέρνουν.

Η 10λεπτη ρουτίνα που πρέπει να αποκτήσεις το πρωί για να ξυπνάς με καλή διάθεση και να είσαι παραγωγική όλη μέρα

Freepik

Θέλω να είμαι θετική, παραγωγική και να εκμεταλλεύομαι τα πρωινά μου. Έτσι έμαθα πώς να εκμεταλλεύομαι τη μέρα μου σωστά και έχω μάθει ότι για να νιώσεις καλύτερα το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αναβαθμίσεις την πρωινή σου ρουτίνα. Και ναι, αυτό είναι αρκετό.

Τι να κάνεις για να νιώσεις καλύτερα;

Το πρωί είναι η πιο παραγωγική και χρήσιμη στιγμή της ημέρας στη ζωή ενός πολυάσχολου ανθρώπου. Μπορεί κι εσύ, όπως κι εγώ, να ξυπνάς νωρίς για να τακτοποιήσεις κάποιες υποχρεώσεις σου, όμως χρησιμοποιείς αποτελεσματικά τις πρωινές σου ώρες;

Μια μελέτη βιολόγων πρόσφατα διαπίστωσε ότι ένα υψηλότερο ποσοστό πρωινών ανθρώπων συμφώνησε με τις δηλώσεις που έκανε για τον εαυτό του που ήταν θετικές και ισχυρές. Αυτοί οι άνθρωποι ένιωσαν σα να έχουν κάνει περισσότερα, και είχαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αφού ξύπνησαν νωρίτερα. Τα άτομα που δεν ξυπνούσαν νωρίτερα είχαν μικρότερη τάση να αισθάνονται καλά για τον εαυτό τους ή να συμφωνούν με θετικές δηλώσεις και εκφράσεις που έλεγαν.

Unsplash/ Laura Chouette

Ουσιαστικά, οι άνθρωποι που ξύπνησαν και έκαναν αρκετά πράγματα το πρωί είχαν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε αυτό που έχουν επιτύχει και αισθάνονταν καλύτερα για τους μακροπρόθεσμους στόχους τους. Αυτό σημαίνει ότι, αν θέλεις να αισθανθείς καλύτερα και όμορφα με τον εαυτό σου, πρέπει να βρεις τη δύναμη και να αξιοποιείς τις πρωινές σου ώρες στο μέγιστο.

5 πράγματα που πρέπει να κάνεις κάθε πρωί, αν θες να κάνεις πράξη το carpe diem!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Αυτό που πρέπει να ξεκινήσεις να κάνεις καθημερινά, αν θες να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα