Αυτή η κόκκινη σάλτσα δεν είναι ντομάτα!

15:51 26/7/2019 - Πηγή: iPop

Είναι αυτή η ώρα που είσαι σπίτι και σκέφτεσαι τι να φτιάξεις να φας, αφού τα υλικά στο ψυγείο σου είναι ελάχιστα, και δεν θες πάλι να φας μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας! Γι’ αυτό σου έχουμε μια τέλεια εναλλακτική, η οποία είναι ό,τι πρέπει και για όσους έχουν αλλεργία στην ντομάτα: Ζυμαρικά με σάλτσα πιπεριάς!

Τα ζυμαρικά

με σάλτσα πιπεριάς είναι μια πολύ καλή λύση εάν έχεις βαρεθεί την κλασική σάλτσα ντομάτας που τρως από μικρός ή εάν έχεις κάποια αλλεργία που δεν σου επιτρέπει να τρως ντομάτα.

Τι θα χρειαστείς για τα ζυμαρικά με σάλτσα πιπεριάς;1 πακέτο ζυμαρικά της επιλογής σου3-4 κόκκινες πιπεριέςΛίγο ελαιόλαδοΑλατοπίπερο2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμέναΜανιτάρια (προαιρετικά)Πάπρικα γλυκιάΡίγανηΣκόρδο σε σκόνηΚόλιανδροΜισή κούπα κόκκινο κρασίΠώς θα φτιάξεις τη συνταγή;Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν με βάση τις οδηγίες.Στο μεταξύ, σοτάρουμε σ’ ένα γουόκ τα κρεμμύδια και μόλις μαλακώσουν βάζουμε μέσα και τα μανιτάρια.Βάζουμε σ’ ένα multi τις πιπεριές καθαρισμένες και τις χτυπάμε έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια σάλτσα.Όταν μαλακώσουν τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια, βάζουμε μέσα στο γουόκ και τη σάλτσα πιπεριάς.Προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τον κόλιανδρο, την πάπρικα και την ρίγανη, σε ποσότητες ανάλογα με τη γεύση μας. Αν δεν τρώμε αλάτι, μπορούμε να μην βάλουμε.Αν η σάλτσα μας είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο νερό.Λίγο πριν να είναι έτοιμη η σάλτσα, βάζουμε και το κρασί.Μόλις είναι έτοιμη, σερβίρουμε μαζί με τα ζυμαρικά.

Δες εδώ τη συνταγή για υπέροχες πένες με σάλτσα παντζαριού.

Photo: Pixabay

Το άρθρο Αυτή η κόκκινη σάλτσα δεν είναι ντομάτα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα