Η αντιπολίτευση αντιδρά στα λεγόμενα του Πρωθυπουργού

17:46 10/2/2016 - Πηγή: iPop

Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της έκτακτης Συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Η Νέα Δημοκρατία τόνισε ο Πρωθυπουργός είναι «εγκλωβισμένος στα δικά του αδιέξοδα», την ώρα που το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε την ομιλία «μια από τα ίδια» και το ΠΟΤΑΜΙ λέει πως «ο Τσίπρας

έχει σπείρει κατάρα σε όλη τη χώρα».

Τι ανέφεραν τα κόμματα για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα;

Νέα Δημοκρατία:

Με σχετική της ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να απαντήσει στην επίθεση που δέχτηκε από τον Πρωθυπουργός υποστηρίζοντας ότι είναι «εγκλωβισμένος στα δικά του αδιέξοδα». Παράλληλα, τον κατηγόρησε ότι ακολουθεί μία πολιτική η οποία έχει σαν βασικά χαρακτηριστικά την πόλωση, τον διχασμό και την εξαπάτηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Ο κ. Τσίπρας εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε συνεχίζει την πολιτική της πόλωσης, του διχασμού και της εξαπάτησης.

Σήμερα είπε μία αλήθεια και πολλά ψέματα.

Αλήθεια είναι ότι έρχονται πολύ πιο δύσκολες μέρες. Και αυτό εξαιτίας, κυρίως, της ανεύθυνης και, τελικά, επικίνδυνης πολιτικής του.

Ψέμα είναι όσα είπε για την εξωτερική πολιτική. Δηλώνει ικανοποιημένος, ενώ τον αγνοούν. Μένει “έξω από το δωμάτιο”, ενώ την ίδια ώρα, “μέσα”, άλλοι συζητούν θέματα υψίστης σημασίας για τη χώρα μας.

Ψέμα είναι ότι δεν θέλει να κόψει συντάξεις. Την ώρα που και τις συντάξεις κόβει, και τις εισφορές αυξάνει και, τελικά, δεν λύνει το πρόβλημα.

Ψέμα είναι ότι πολεμά τη διαπλοκή. Την ώρα που αντισυνταγματικά αφαιρεί την αρμοδιότητα για τις άδειες από το ανεξάρτητο ΕΣΡ για να την αναθέσει στην κυβερνητική του πλειοψηφία.

Όμως, με αντισυνταγματικές αποφάσεις “κάτω από το τραπέζι”, δεν χτυπάς τη διαπλοκή. Ο κ. Τσίπρας χτίζει σύστημα διαπλοκής κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του.

Ας είναι πολύ προσεκτικός ο κ. Τσίπρας, όταν μιλά για θεσμική εκτροπή. Ο ίδιος συστηματικά υπονομεύει την ανεξαρτησία των θεσμών και οικοδομεί ένα κομματικό κράτος.

Κανείς πια δεν τον πιστεύει.

Άλλωστε ποιον να πιστέψουν οι Έλληνες πολίτες; Τον Τσίπρα των τρακτέρ ή τον Τσίπρα των ΜΑΤ;»

Το γραφείο του Πρωθυπουργού απάντησε στην Νέα Δημοκρατία πως δίνει μάχη για λογαριασμό της διαπλοκής και σημείωσε: «Δίνει αυτή τη μάχη παριστάνοντας τον υπερασπιστή των αγροτικών συμφερόντων και υποκινώντας την αδιαλλαξία των πιο ακραίων στοιχείων».

Ενώ, όπως επίσης τόνισε το γραφείο του Πρωθυπουργού αναφερόμενο στα στελέχη της ΝΔ: «Είτε το θέλουν είτε όχι, το καθεστώς αυτό τελειώνει. Ο τόπος γυρίζει, επιτέλους, σελίδα».

ΠΑΣΟΚ:

Το ΠΑΣΟΚ σε σχετική του ανακοίνωση επισήμανε πως η ομιλία του Πρωθυπουργού ήταν μια από τα ίδια και αυτή τη φορά.

Και πρόσθεσε πως η ομιλία αποτέλεσε μια ακόμα εμμονή στις αδιέξοδες προτάσεις που αποδομούν το Ασφαλιστικό.

Χαρακτήρισε «κουφά λόγια» τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας και μίλησε για προσκλήσεις χωρίς περιεχόμενο.

ΚΚΕ:

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε:

«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!

Ο Πρωθυπουργός, κάτω από την παλλαϊκή κατακραυγή για τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησής του, επανέφερε το διάλογο-απάτη για να κάμψει τις αντιδράσεις του λαού.

Επανέφερε τη γνωστή άθλια λογική των υποκινούμενων αγώνων, προσπαθώντας μάλιστα να τους συνδέσει με τη νέα αναδιανομή του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, που κάνει η κυβέρνησή του, σε παλιά και νέα τζάκια.

Επιβεβαίωσε την υποταγή στους εκβιασμούς του κουαρτέτου για την αξιολόγηση και την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου.

Επέλεξε να αντιπαρατεθεί με τον εύκολο αντίπαλο, τη ΝΔ και τα κόμματα, των οποίων συνεχίζει το έργο και που αγκαλιά ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, αγκαλιά στηρίζουν την ΕΕ, το ΔΝΤ, το κεφάλαιο, το σάπιο κράτος τους.

Απέναντι σε όλους αυτούς είναι οι αγωνιζόμενοι εργάτες, οι αγρότες, οι αυταπασχολούμενοι, οι επιστήμονες, οι νέοι και οι νέες, είναι το ΚΚΕ που στηρίζει το δίκιο τους».

ΠΟΤΑΜΙ:

Ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε σε σχετική δήλωση του:

«Ο κ. Τσίπρας σπέρνει σκιάχτρα σε όλη τη χώρα. Είναι προφανές ότι θέλει να αποπροσανατολίσει την κοινωνία. Εχθρός βέβαια υπάρχει, αλλά ο εχθρός είναι ο εαυτός του και οι υπουργοί του που γαντζωμένοι στις καρέκλες τους αυτό που κάνουν είναι να κινούν τα νήματα για μια οικονομία της καταστροφής. Από την άλλη μιλούν με τους Ευρωπαίους, κουνούν συγκαταβατικά το κεφάλι αλλά δεν αποφασίζουν τίποτα στο εσωτερικό. Δεν έχουν σχέδιο και σπρώχνουν τη χώρα σε μια νέα παρακμή».

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

Σε σχετική δήλωση του ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, αναφερόμενος στην ομιλία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζει κάνοντας λόγο για «τύραννους»:

«Η ομιλία του κ. Τσίπρα στο Υπουργικό συμβούλιο δείχνει ότι τα περί συναίνεσης που ζητούσε ήταν λόγια του αέρα και ότι τώρα ο ίδιος ενώ είναι αντίθετή του όλη η κοινωνία, σχεδιάζει με αυταρχικό και αλαζονικό τρόπο να παραμείνει στην εξουσία. Όμως η Ένωση Κεντρώων του θυμίζει ότι έτσι φέρονται οι Τύραννοι λίγο πριν καταρρεύσουν».

photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Η αντιπολίτευση αντιδρά στα λεγόμενα του Πρωθυπουργού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα