Αυτή είναι η λίστα με τις ακτές της Αττικής όπου απαγορεύεται να κολυμπήσεις- Bonus οι καθαρότερες παραλίες κοντά στην Αθήνα

13:19 16/7/2021 - Πηγή: iPop

Ανακοινώθηκε η αναλυτική λίστα με τις ακατάλληλες ακτές της Αττικής, στις οποίες απαγορεύεται ρητά το κολύμπι εξαιτίας της κακής ποιότητας των υδάτων και των ρύπων που έχουν εντοπιστεί σε αυτά. Πρόκειται για συνολικά 11 σημεία στην περιφέρεια Αττικής τα οποία πρέπει να αποφεύγονται από τους πολίτες και να καταστεί σαφής από την τοπική αυτοδιοίκηση η επικινδυνότητά τους.

Αναλυτικά η
λίστα με τις ακατάλληλες ακτές της Αττικής:Σε όλα τα λιμάνια, μόνιμα αγκυροβόλια, ναυπηγεία και διαλυτήρια πλοίων.Σε όλη τη περιοχή από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι και το Πέραμα.Σε όλη την περιοχή Σκαραμαγκά μέχρι και την παραλία Ασπροπύργου.Στα Λιμάνια Σκαφάκι, Σταυρού της Ακτής Θεμιστοκλέους, στο λιμανάκι της Σχολής Δοκίμων και 100 μ. εκατέρωθεν του Κέντρου MIRAMARE.Στην περιοχή από το Βόρειο άκρο Μικρολίμανου μέχρι και την ακτή Ξηροτάγαρου (όριο μαρίνας).Σε ζώνη 50 μέτρων εκατέρωθεν των στομίων εκβολής όλων των αγωγών ομβρίων.Σε ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν των στομίων εκβολής των αγωγών εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού λυμάτων, και κάθε άλλης παρόμοιας εκβολής όπου υπάρχουν απαγορευτικές πινακίδες με νομαρχιακές αποφάσεις ή πρόταση των τοπικών υγειονομικών αρχών.Στην περιοχή των Ναυπηγείων και του όρμου από το λιμάνι Λαυρίου μέχρι τη ΔΕΗ με εξαίρεση την περιοχή που αρχίζει από την ακτή Χέλμη και συνεχίζεται μέχρι την περιοχή Θωρικού (Ακτή Θεάτρου).Στην Ραφήνα σε όλο το μήκος της εξωτερικής πλευράς του προσήνεμου μώλου του λιμανιού.Σε ζώνη 200 μέτρων από τα σημεία εκβολής των αγωγών των εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού, που βρίσκονται στις περιοχές Ν. Μάκρης και Μαραθώνα και ειδικότερα των κατασκηνώσεων ΘΑΛΑ, και των κατασκηνώσεων Αεροπορίας- ΘΑΑ . Στην απαγόρευση δεν περιλαμβάνεται η ακτή κολύμβησης του ΚΕΔΑ/Ζ.Στην περιοχή του Ασωπού ποταμού 200 μ. εκατέρωθεν της εκβολής του.

Σύμφωνα με την απόφαση, στις αρμοδιότητες των υπεύθυνων των ακτών και των τοπικών αρχών είναι η τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων ενώ παράλληλα το λιμενικό σώμα υποχρεούται να φροντίζει για την διατήρηση τους και την ταυτόχρονη τήρηση του μέτρου προφύλαξης. Ταυτόχρονα, το υπουργείο υγείας συνιστά τον εντατικό έλεγχο των υδάτων και των πυγών ρύπανσης με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Οι βραβευμένες με γαλάζια σημαία ακτές της Αττικής για το 2021 από ψηλά

Δεν πρέπει ωστόσο να ξεχνάμε πως η αττική διαθέτει εξαιρετικές παραλίες, πολλές από τις οποίες μάλιστα έχουν βραβευτεί με “Γαλάζια Σημαία” για την καθαρότητα των υδάτων και των ακτών τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Myrto Kouri (@crazy__blonde__)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Βερόνικα Δεσύλλα (@veronikadesulla)

Η λίστα με τις πιο καθαρές παραλίες της Αττικής

Δήμος Σπάτων–Αρτέμιδος

ΔιασταύρωσηΛίμνη

Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Αυλάκι

Δήμος Λαυρεωτικής

Λιμανάκι Δασκαλειό Κερατέας

Δήμος Σαρωνικού

Μαύρο Λιθάρι/EverEden Beach

Δήμος Βάρης -Βούλας -Βουλιαγμένης

Αστέρας Βουλιαγμένης/Astir BeachVouliagmenisΒάρκιζαΒούλα ΑΒουλιαγμένη

Δήμος Γλυφάδας

ΓλυφάδαΓλυφάδα ΑΓλυφάδα Β

Δήμος Αίγινας

Αγ. Μαρίνα

Δήμος Πόρου

Ασκέλι/Νέα Αίγλη

Δήμος Κυθήρων

Καψάλι

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτή είναι η λίστα με τις ακτές της Αττικής όπου απαγορεύεται να κολυμπήσεις- Bonus οι καθαρότερες παραλίες κοντά στην Αθήνα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα