Αυτή είναι η χειρότερη ώρα της ημέρας για να φας!

10:08 6/6/2017 - Πηγή: iPop

Είμαστε όλοι ένοχοι για τη βραδινή επιδρομή στο ψυγείο μας τα μεσάνυχτα, αλλά σίγουρα είναι καλύτερα να επιστρέφουμε στο κρεβάτι μας και να αφήνουμε την πείνα μας κατακλύσει μέχρι το πρωί.

Το φαγητό αργά τη νύχτα μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους και να αυξήσει τα επίπεδα ινσουλίνης και χοληστερόλης πολύ περισσότερο σε σύγκριση με την κατανάλωση φαγητού μέσα την ημέρα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η καθυστερημένη κατανάλωση φαγητού αργά το βράδυ μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά τους ορμονικούς δείκτες που εμπλέκονται

με τις καρδιακές παθήσεις και τον διαβήτη, καθώς και τον μεταβολισμό του λίπους.

Τα ευρήματα προέρχονται από μελέτη η οποία διεξήχθη από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Perelman στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας, οι οποίοι παρακολούθησαν εννέα ενήλικες καθώς άλλαζαν τις διατροφικές τους συνήθειες.

Οι συμμετέχοντες έτρωγαν μεταξύ 8 π.μ. και 7 μ.μ. για οκτώ εβδομάδες και εν συνεχεία μεταξύ 12 μ.μ. και 11 μ.μ. Οι συνήθειες του ύπνου τους παρέμειναν ίδιες όλο το διάστημα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ακόμα ότι η κατανάλωση φαγητού μέσα στην ημέρα μπορεί φυσικά να βοηθήσει την πρόληψη της υπερκατανάλωσης αργότερα το βράδυ.

Το να τρώτε νωρίτερα μέσα στην ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη «επιζήμιων χρόνιων επιπτώσεων στην υγεία», κατέληξαν οι ερευνητές.

The post Αυτή είναι η χειρότερη ώρα της ημέρας για να φας! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτή,afti