Αυτές οι 5 καθημερινές συνήθειες συνθέτουν το μυστικό της ευτυχίας και της επιτυχίας!

17:04 13/5/2017 - Πηγή: iPop

Σύμφωνα με έρευνες, ο μέσος αριθμός των αποφάσεων που παίρνει ένας ενήλικας κάθε μέρα είναι περίπου 35.000. Μερικές είναι έξυπνες, άλλες όμως είναι «άστα να πάνε».

Αποτελεί κοινό μυστικό και κοινή λογική, πως οι έξυπνες αποφάσεις είναι αυτές που οδηγούν στην επιτυχία. Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που οι συνθήκες δεν σου επιτρέπουν να πάρεις κάποια σωστή απόφαση, είτε λόγω πίεσης είτε λόγω συναισθηματικής φόρτιστης είτε για οποιονδήποτε λόγο μπορεί να σε επηρεάσει εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή.

Ακόμα όμως και αν υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις που δεν μπορείς

να ελέγξεις, μπορείς να επιλέξεις εσύ το μονοπάτι που θα ακολουθήσεις στην ζωή σου. Εσύ είσαι αυτός που θα διαμορφώσεις την ζωή σου όπως θες, κάνοντας επιλογές οι οποίες θα φέρουν την αρμονία στις σχέσεις σου, επιτυχία στην δουλειά σου και ελάχιστες απογοητεύσεις στην ζωή σου.

Πρέπει να εστιάσεις σε μία στρατηγική στην ζωή σου, όπου θα αποφεύγεις να κάνεις χαζές επιλογές που μπορεί να σου κοστίσουν. Δεν μπορεί να γεννηθήκαμε όλοι ευφυείς, ωστόσο οι έξυπνες επιλογές δεν αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο αυτών.

Δες λοιπόν ποιές είναι οι 5 συμβουλές, οι οποίες θα σε κάνουν να πάρεις τις σωστές επιλογές και θα σε φέρουν πιο κοντά στον στόχο σου

Σταμάτα να λυπάσαι τον εαυτό σου!

Ένα χαρακτηριστικό των επιτυχημένων ανθρώπων, είναι ότι περνούν λιγότερο χρόνο αισθάνοντας λύπη για τον εαυτό τους. Έκανες κάποιο λάθος ή έγινε κάτι που σε στεναχώρησε; Ξέχνα το και προχώρα. Μάθε από το λάθος σου και πάρτο ως εμπειρία για το μέλλον. Ξέχνα τα υπόλοιπα.

Όταν απελευθερωθείς από τον πόνο και την στεναχώρια της λάθος επιλογής σκέψου μόνο πως, ότι «το παρελθόν είναι παρελθόν» και προχώρα την ζωή σου.

Επέλεξε να συναναστρέφεσαι με θετικούς ανθρώπους

Σταμάτα να συναναστρέφεσαι με αρνητικούς ανθρώπους, δεν έχουν να σου προσφέρουν απολύτως τίποτα. Χαμογέλα και ψάξε θετικούς ανθρώπους που θα σε κάνουν να προχωρήσεις μπροστά.

Σύμφωνα με έρευνα, όλοι οι άνθρωποι σκέφτονται περισσότερο τις άσχημες εμπειρίες παρά τις καλές. Όμως με αυτήν την αρνητικότητα κάνεις κακό στην υγεία σου, καθώς αυξάνεις τα επίπεδα του στρες και της στεναχώριας.

Προτίμησε την επόμενη φορά να είσαι με άτομα που είναι παθιασμένα, παρακινημένα, αισιόδοξα, αξιόπιστα, υποστηρικτικά, ανθεκτικά, και σε ανυψώνουν αντί να σε απομακρύνουν.

Ανέλαβε πρωτοβουλίες!

Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν περιμένουν την επιτυχία να τους χτυπήσει την πόρτα! Παίρνουν ρίσκα, αναλαμβάνουν δράσεις για σημαντικά ζητήματα και οδηγούν τους εαυτούς τους πιο κοντά στους στόχους τους.

Ανέλαβε μία πρωτοβουλία με μεγάλη αποφασιστικότητα, πάντα όμως ταπεινά χωρις αλαζονεία. Μην προσπαθήσεις να ελέγξεις άλλους ανθρώπους και μην παίρνεις πρωτοβουλίες που είναι εις βάρος άλλων ανθρώπων.

Μίλα και άκουσε τους άλλους!

Ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσεις τις σχέσεις σου, είναι μέσω της καλύτερης επικοινωνίας. Ξόδεψε χρόνο με τους φίλους και τη σχέση σου αλλά και στη δουλειά με συναδέλφους και το αφεντικό σου για να μάθεις περισσότερα γι ‘αυτούς – την προσωπική τους ζωή, ποια είναι τα ενδιαφέροντά τους και οι δυνατότητες τους.

Είναι πολύ σημαντικό να ακούσεις τι έχει να σου πει ο άλλος και με αυτό τον τρόπο μαθαίνεις και τον άλλον. Παράλληλα μην κρατάς μέσα σου αυτά που έχεις να πεις. Μην φοβάσαι να ανοιχτείς στους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεσαι.

Εκμεταλλεύσου τις ευκαιρίες για να κάνεις αυτά που σε ευχαριστούν

Μην εγκλωβίζεσαι σε σκέψεις και δραστηριότητες που δεν σε ευχαριστούν. Κάνε αυτά που σου αρέσουν με τη σωστή παρέα και με μέτρο πάντα βέβαια.

Σε αυτό, βοηθά πολύ και το να βρίσκεσαι με άτομα που είναι θετικά και χαρούμενα. Μπορεί το να είναι ο άλλος χαρούμενος όλη την ώρα να σου φαίνεται περίεργο και ανοχλητικό κάποιες φορές, ωστόσο στον ελέυθερό σου χρόνο γιατί να βγεις με κάποιον/α που σε β’αζει στη διαδικασία να κάνεις αρνητικές σκέψεις;

Επέλεξε να πάρεις όσα περισσότερα μπορείς από τη θετική ενέργεια, το πάθος και τον ενθουσιασμό για τη ζωή, ανθρώπων που σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά.

Οι χαρούμενοι άνθρωποι δεν σταματούν ποτέ να μαθαίνουν, και ποτέ δεν υποθέτουν ότι ξέρουν τα πάντα. Είναι το είδος των ανθρώπων που εμφανίζονται με την ταπεινή χειρονομία του «θέλω να μάθω από εσένα»και αυτό είναι κάτι που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

The post Αυτές οι 5 καθημερινές συνήθειες συνθέτουν το μυστικό της ευτυχίας και της επιτυχίας! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτές,aftes