Αυτές είναι οι πιο περιζήτητες δουλειές αυτή τη στιγμή σύμφωνα με το LinkedIn

16:41 12/1/2021 - Πηγή: iPop

Τα ποσοστά ανεργίας είναι θλιβερά, με επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο να κλείνουν και εργαζομένους να έρχονται αντιμέτωποι με ένα αβέβαιο επαγγελματικό μέλλον. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα θέσεις εργασίας που είναι ανοιχτές και μάλιστα κάποιοι κλάδοι είδαν άνοδο αυτούς τους μήνες της πανδημίας. Αυτές είναι, λοιπόν, οι πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας αυτή τη στιγμή σύμφωνα με το LinkedIn!

Μέσα στην πανδημία οι εταιρείες που ασχολούνται με την παροχή βασικών υπηρεσιών (και όχι μόνο στην υγειονομική περίθαλψη) έχουν ανοίξει εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Μια ανάλυση περισσότερων

από 15.000 θέσεων εργασίας από το LinkedIn αποκαλύπτει τις δουλειές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε άνοδο.

Αυτές οι κατηγορίες παρουσίασαν τα υψηλότερα ποσοστά αύξησης στις προσλήψεις ανάμεσα στον Απρίλιο και τον Οκτώβριο 2020 με βάση τα δεδομένα του οικονομικού γραφήματος του LinkedIn.

PixabayΤο top 5 με τις πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας:Επαγγελματίες στην πρώτη γραμμή του ηλεκτρονικού εμπορίουΕμπειρογνώμονες δανείων και στεγαστικών δανείωνΠροσωπικό υποστήριξης υγειονομικής περίθαλψηςΕπαγγελματίες ανάπτυξης και πωλήσεωνΕιδικοί στο workplace diversity

Αναφερόμενοι στην 5η κατηγορία της λίστας, οι δολοφονίες των Τζορτζ Φλόιντ, Μπρένα Τέιλορ και άλλων προκάλεσαν πολλές εταιρείες να επιδιώξουν ενεργά να διαφοροποιηθούν και να δεσμευτούν στη μάχη εναντίον του ρατσισμού.

Παράλληλα, έχει αυξηθεί η ζήτηση για ανθρώπους στον χώρο της εστίασης, σε διαφορετικές όμως θέσεις. Τα καταστήματα εστίασης σε όλο τον κόσμο αναζητούν ανθρώπους που να μπορούν να κάνουν delivery και να οργανώνουν τις κατ’ οίκον παραδόσεις των προϊόντων. Γενικά, η ανάγκη για περισσότερους ανθρώπους που μπορούν να κάνουν παραδόσεις είναι αυξημένη σε όλους τους κλάδους, απ’ την εστίαση μέχρι το λιανεμπόριο, ενώ εταιρείες κούριερ σε όλο τον κόσμο αναζητούν νέο προσωπικό.

Οι δημιουργοί ψηφιακού περιεχομένου, προσωπικοί προπονητές και επαγγελματίες πάνω στο κομμάτι του user experience είναι επίσης μεταξύ των κορυφαίων 15 κλάδων με τη μεγαλύτερη άνοδο.

Τα 2 πράγματα που κοιτάνε οι recruiters από τότε που ξέσπασε η πανδημία και πρέπει να προσέξεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτές είναι οι πιο περιζήτητες δουλειές αυτή τη στιγμή σύμφωνα με το LinkedIn εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα