Τα λάθη του ΔΝΤ και οι κατηγορίες του Τσακαλώτου

21:22 18/2/2017 - Πηγή: iPop

Σε σημαντικά λάθη φαίνεται πως έχει υποπέσει το ΔΝΤ κατά τη σύνταξη της περίφημης έκθεσής του για την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με έκθεση των Βρυξελλών, η οποία αποκαλύπτει τους λάθους υπολογισμούς του Poul Thomsen και της Delia Velculescu. Tην ίδια στιγμή, ο Ε. Τσακαλώτος κατηγορεί το Ταμείο ότι ξεκίνησε να μιλάει για μείωση αφορολόγητου και συντάξεων όταν είδε ότι η Ελλάδα μπορεί να πιάσει τον στόχο ο οποίος είχε τεθεί.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα

με έκθεση των μελών του Eurogroup και του Συμβουλίου των μελών της Ε.Ε., το ΔΝΤ κατά τη σύνταξη της έκθεσής του υπέπεσε σε λάθη, κακούς υπολογισμούς, ασάφειες κι αντιφάσεις.

Το έγγραφο αναφέρεται στα λάθη της ομάδας του Thomsen αναφορικά με τον υπολογισμό του ελλείμματος, του πληθωρισμού, του ρυθμού ανάπτυξης, της είσπραξης εσόδων, της οροφής των δαπανών του δημοσίου, αλλά και σε θέματα όπως η εκτέλεση των μεταρρυθμίσεων, το είδος και η απόδοση των εισφορών των ασφαλισμένων, η εξοικονόμηση από τους ασφαλιστικούς νόμους και άλλα.

Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ ξεκίνησε να ζητά έξτρα μέτρα όταν είδε ότι πιάνουμε τον στόχο

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες εναντίον του Ταμείου σε δηλώσεις του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφερόμενος στη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων που ζητά το ΔΝΤ.

Ειδικότερα, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι από τον Δεκέμβριο, όταν πλέον φαινόταν ότι η Αθήνα θα έπιανε το στόχο, το ΔΝΤ άλλαξε το τροπάριο και ζήτησε μέτρα για μείωση του αφορολογήτου και των συντάξεων, με το επιχείρημα ότι αυτά είναι ποιοτικά διαρθρωτικά μέτρα που χρειάζεται η ελληνική οικονομία.

Ο Ε. Τσακαλώτος συνέχισε τη δήλωσή του λέγοντας πως αυτά τα επιχειρήματα συνοδεύτηκαν με την επωδό ότι «αν αυτά δεν σας αρέσουν υπάρχουν και άλλα!».

Photo: EPA/LAURENT DUBRULE

The post Τα λάθη του ΔΝΤ και οι κατηγορίες του Τσακαλώτου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΔΝΤ, Τσακαλώτου,dnt, tsakalotou