Αδειάζει τον Μάρδα ο ΣΥΡΙΖΑ

13:24 28/3/2016 - Πηγή: iPop

Το πρωί της Δευτέρας ο Δημήτρης Βίτσας, αλλά και ο Νίκος Παππάς «άδειασαν» τον Δημήτρα Μάρδα για τις δηλώσεις του αναφορικά με τις επενδύσεις προσφύγων στην Ελλάδα που συζητήθηκαν πολύ.

Συγκεκριμένα ο Δ.Βίτσας τόνισε πως «δεν μπορούμε να περιμένουμε η ανάπτυξη της χώρας να έρθει από τους πρόσφυγες».

«Εγώ θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποια περίπτωση επενδυτή μεταξύ των προσφύγων» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Η Κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει κάποιες ΜΚΟ,

που «ξεφυτρώνουν» στην Ειδομένη, έπειτα και από την αναταραχή που προκλήθηκε το Σαββατοκύριακο και τις φήμες με τα ανοιχτά σύνορα».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, είπε χαρακτηριστικά: «αυτή η ιστορία δεν πρόκειται να λύσει ούτε το προσφυγικό ούτε το πρόβλημα των επενδύσεων».

Παράλληλα σε δηλώσεις του ο Γιάννης Μουζάλας επισήμανε πως «Η Κυβερνητική πορεία είναι συμπαγής και αδιατάρακτη» και έσπευσε να διαψεύσει όσους αναφέρονται σε Κυβερνητική κρίση.

Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δήμητρης Μάρδας αναφέρθηκε ξανά στη δήλωσή του για τους πρόσφυγες, στην οποία υποστήριξε ότι θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση όσοι κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα και τόνισε πως δεν μετάνιωσε γι’ αυτό που είπε.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε, λοιπόν, ότι ανάμεσα στους πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τη Συρία υπάρχουν και εύπορα άτομα με σημαντικά κεφάλαια σε τράπεζες της Συρίας ή του εξωτερικού, οι οποίοι δεν έφθασαν γρήγορα στην Ευρώπη καθώς δεν τους δόθηκε η βίζα. Έτσι, αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν τη διαδρομή μέσω της Τουρκίας.

Μάλιστα κάλεσε τον κόσμο να μπει στο Google για να δει την εισήγηση για τους πρόσφυγες:

«Είναι απλή η πρότασή, όποιος μπει στο Google θα βρει την πρόταση αυτή, εκεί τη βρήκαμε κι εμείς. Δεν έχει καμία σχέση με ό,τι έγινε στη Δανία όπου εκεί το κράτος μάζευε τιμαλφή. Μπείτε στο Google για να δείτε τις άλλες χώρες τι έκαναν για να αξιοποίησαν τους πρόσφυγες».

Όσον αφορά το αν έχει μετανιώσει τη δήλωσή του, ο κ. Μάρδας είπε:

Όχι, δεν το έχω μετανιώσει. Φυσικά και δεν το μετάνιωσα. Υπάρχει μία διεθνής εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα. Ως εκ τούτου μπορούμε να αντλήσουμε τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για αυτή τη διεθνή εμπειρία και στο βαθμό που θεωρούμε ότι αυτή η εμπειρία μπορεί να εφαρμοστεί και εδώ να ακολουθηθεί

Θυμίζουμε πως η επίμαχη δήλωση του Υφυπουργού ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με την κ. Πιπιλή να ζητά μάλιστα την αποπομπή του.

photo:Nick Paleologos / SOOC

The post Αδειάζει τον Μάρδα ο ΣΥΡΙΖΑ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα