Πρώτη δουλειά μετά το Πανεπιστήμιο: Οδηγός επιβίωσης για να μην φρικάρεις

11:48 28/3/2016 - Πηγή: iPop

Αν μόλις τελείωσες το Πανεπιστήμιο, πιθανολογούμε ότι η επόμενη κίνησή σου είναι να ψάξεις για την πρώτη σου δουλειά.

Ενώ πολλοί ακούν για εύρεση εργασίας και τους πιάνει πανικός, εσύ δεν θα έπρεπε να το κάνεις. Όσο δύσκολη και να είναι η διαδικασία, δεν παύει να είναι διαδικασία, που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να την περάσει.

Εμείς είμαστε εδώ για να σου κάνουμε τη ζωή πιο εύκολη και να σε βοηθήσουμε στην πρώτη σου απόπειρα για εύρεση εργασίας.

Ανακάλυψε
τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις

Επειδή θεωρούμε ότι είναι αδύνατο ν’ απαντήσεις από τώρα τι θέλεις να κάνεις σ’ όλη σου τη ζωή, χαλάρωσε και σκέψου απλά με τι θα ήθελες να ασχοληθείς στην πρώτη σου δουλειά.

Εάν δεν μπορείς καν να ξεκινήσεις, σκέψου τα αγαπημένα σου μαθήματα κι εργαστήρια στη σχολή και τις δραστηριότητες που σ’ ενδιέφεραν ως φοιτητής. Κάνε διάφορες ερωτήσεις στον εαυτό σου, όπως τι σε γεμίζει, τι σε κάνει χαρούμενο, τι σε εξιτάρει, και σίγουρα θα λάβεις τις απαντήσεις που ψάχνεις!

Ασχολήσου με την παρουσία σου στο Διαδίκτυο

Αφού, λοιπόν, διάλεξες τον τομέα με τον οποίο θα ασχοληθείς, ήρθε η ώρα να κάνεις δυνατή την παρουσία σου στο Διαδίκτυο. Γιατί σ’ όποια δουλειά και να πας, θα googlάρουν το όνομά σου. Μην αφήσεις οποιοδήποτε ίχνος για πράξεις σου για τις οποίες οι γονείς σου δεν θα ήταν περήφανοι.

Για αρχή θα μπορούσες να ασχοληθείς με το προφίλ σου στο LinkedIn, αλλά και να διαμορφώσεις το Facebook και το Instragram σου ώστε να φαίνονται πιο επαγγελματικά.

Βρες διαθέσιμες θέσεις

Αφού φτιάξεις και το online προφίλ σου, ξεκίνα αμέσως την αναζήτηση διαθέσιμων θέσεων.

Μπες σε sites με αγγελίες, δες τις θέσεις και τα προσόντα που απαιτούνται, διάβασε κριτικές για τις εταιρείες και πράξε αναλόγως.

Μην κάνεις αίτηση για δουλειές που δεν έχεις ιδέα, ή τουλάχιστον μην το κάνεις πριν παρακολουθήσεις κάποιο online ταχύρυθμο μάθημα που σε βοηθήσει να αναπτύξεις τις δεξιότητές σου.

Photo: Shutterstock

The post Πρώτη δουλειά μετά το Πανεπιστήμιο: Οδηγός επιβίωσης για να μην φρικάρεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα