Yıldırım: O Trump επιδεικνύει μεγαλύτερη κατανόηση στο ζήτημα Gülen

12:33 21/2/2017 - Πηγή: iPop

Στην νέα κυβέρνηση της Αμερικής εστίασε κατά τη διάρκεια ομιλίας του ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Binali Yıldırım. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Τούρκος Πρωθυπουργός η χώρα του θεωρεί πως «η νέα κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, επιδεικνύει μεγαλύτερη κατανόηση και ευαισθησία στο ζήτημα της έκδοσης του ιερωμένου Fethullah Gülen.

O Πρωθυπουργός

της Τουρκίας ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία προς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος AK στο κοινοβούλιο, εξήγησε, πως οι συνομιλίες με Αμερικανούς αξιωματούχους σχετικά την έκδοση του ιερωμένου που ζει στις ΗΠΑ συνεχίζονται.

Σημειώνεται, πως η Άγκυρα σε κάθε ευκαιρία την οποία της δίνεται στρέφει τα πυρά της κατά του Fethullah Gülen κατηγορώντας τον, πως ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος την οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στην Τουρκία. Παράλληλα, ζητά οι ΗΠΑ να προβούν σε έκδοση του στην Τουρκία και μάλιστα άμεσα.

Βέβαια, ο Fethullah Gülen από την πλευρά του έχει αρνηθεί τις κατηγορίες της Τουρκίας αναφέροντας, ότι δεν έχει καμία σχέση με το πραξικόπημα.

Διαβάστε επίσης:

Όταν ο στρατός καταλαμβάνει την εξουσία- Η προσπάθεια πραξικοπήματος στην Τουρκία ξυπνά μνήμες

The post Yıldırım: O Trump επιδεικνύει μεγαλύτερη κατανόηση στο ζήτημα Gülen appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα