Walt Disney: Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν ήταν εύκολος και όμως δεν τα παράτησε. Ένα success story που προσφέρει άπειρη έμπνευση

19:12 5/12/2022 - Πηγή: iPop

Σήμερα θα σου γράψω για το success story του Walt Disney που γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 5 Δεκεμβρίου 1901 γεννήθηκε στο Σικάγο. Ο δρόμος της ζωής του δεν ήταν σπαρμένος με ροδοπέταλα, το αντίθετο. Έπρεπε να δουλέψει από πολύ μικρή ηλικία πουλώντας εφημερίδες πριν το σχολείο του για να βοηθήσει την οικογένειά του και σε ηλικία 16 ετών να πει ψέματα και για την ηλικία του ώστε να φύγει από το σπίτι και τον σκληρό πατέρα του και να πολεμήσει.

Το success story του Walt Disney

Σήμερα βλέπουμε το αποτέλεσμα. Τα 27.000 στρέμματα της Disney Land ή αλλιώς το happy place μικρών και μεγάλων. Τα 26 όσκαρ και τις άπειρες διακρίσεις στον κολοσσό της βιομηχανίας του κινούμενου σχεδίου. Δεν ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα στο ξεκίνημα του Walt Disney. Από μικρός είχε ταλέντο στη ζωγραφική, η οποία ήταν κατά κάποιον τρόπο το όχημα που τον βοηθούσε να ξεφύγει από την καθημερινότητά του. Στα 14 του έτη ξεκίνησε τις σπουδές του στη ζωγραφική στο Ινστιτούτο Τέχνης του Κάνσας Σίτυ.

Στα 20 του ξεκίνησε να εργάζεται σε ένα στούντιο στην ίδια πόλη. Είναι ο πατέρας του Μίκυ Μάους, ενός αμφιλεγόμενου ήρωα που αρχικά είχε δεχτεί πολλές απορρίψεις. Μετά από αποτυχημένες προβολές της μικρού μήκους ταινίας με βασικό ήρωα τον Μίκυ και μετά από τις απαραίτητες διορθώσεις τελικά ο Μίκυ έκανε το ντεμπούτο του τον Νοέμβριου του 1928 όπου και βρήκε και παραγωγό.

Από εκεί και πέρα δημιούργησε με τον αδερφό του Roy την εταιρεία: The Walt Disney Company. O αδερφός του ήταν εκείνος που ασχολήθηκε με τη διαχείριση ενώ ο ίδιος ο Walt ήταν στο δημιουργικό κομμάτι.

unsplashΗ κληρονομιά που άφησε πίσω

Θα ήθελα το όνομα Ντίσνεϋ να είναι συνώνυμο με θεάματα ποιότητας που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες

Walt Disney

Σήμερα σε όποια ηλικία και αν είσαι, είτε έχεις παιδιά είτε όχι, αν θες να δεις κινούμενα σχέδια τι θα διαλέξεις. Στις δικές μου προτιμήσεις είναι πάντα πρώτη η Disney, γιατί ξέρω ότι αυτό που θα δω, είναι εγγυημένα άρτιο και ποιοτικό.

Αυτήν την κληρονομιά άφησε πίσω του ο Walt Disney, εκτός φυσικά από τα εκατομμύρια που αυξάνονται καθημερινά και χαίρονται οι κληρονόμοι του. Αυτό ήταν το γιατί του που δεν το σταμάτησε και έκανε τη Disney αυτήν την αδιαμφισβήτητη δύναμη ακόμα και σήμερα 57 χρόνια μετά το θάνατο του ιδρυτή της.

Μην κοιτάς το σήμερα, κοίτα από πού άρχισε

Όλοι κοιτάμε την τελική εικόνα στο κάδρο. Βλέπουμε το σπίτι, το αυτοκίνητο, την εταιρεία κολοσσό. Δεν ξέρουμε τι σημαίνει αυτό στην πράξη ούτε τη χρειάστηκε να θυσιάσουν για να φτάσουν εκεί. Αν δεν σπάσεις αυγά δεν πρόκειται ποτέ να κάνεις ομελέτα. Βλέπουμε τους ανθρώπους που πέτυχαν και μπορεί να νιώθουμε εμπνευσμένοι από εκείνους, καμιά φορά μπορεί να νιώθουμε και ζήλια γιατί εκείνοι ζουν σήμερα αυτά τα αποτελέσματα στη ζωή τους.

Δεν έχουμε ιδέα πόσες φορές έπεσαν και πόσες φορές σηκώθηκαν. Μόνο ο τρόπος που διάλεξαν να βαδίσουν στο επιχειρηματικό στερέωμα, από μόνος τους είναι ένα παράδειγμα προς μελέτη. Δεν είναι εύκολο και οι άνθρωποι που είναι δεσμευμένοι να το κάνουν έχουν πολύ γερό στομάχι και ένα σκοπό που τους σηκώνει κάθε πρωί από το κρεβάτι για να δουλέψουν για το στόχο τους.

Κάνε τη στρατηγική σου, δόμησέ τη σε γερά θεμέλια, βρες ανθρώπους που ξέρουν τη δουλειά αυτή ώστε να σε συμβουλέψουν. Κάνε τις επιλογές σου και δες τα αποτελέσματα που θα φέρουν οι δράσεις σου.Αν δεν σου αρέσουν τα αποτελέσματα άλλαξε τις δράσεις μέχρι να το βρεις.

Όλοι εκείνοι που τα κατάφεραν πριν από εμάς είναι εδώ για να δώσουν το παράδειγμα με τον τρόπο τους.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Walt Disney: Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν ήταν εύκολος και όμως δεν τα παράτησε. Ένα success story που προσφέρει άπειρη έμπνευση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Walt Disney,