Trump: Επίσκεψη των θυμάτων του τυφώνα Χάρβεϊ σε Χιούστον και Λουιζιάνα

14:44 2/9/2017 - Πηγή: iPop
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, πρόκειται να μεταβεί σήμερα Σάββατο στο Χιούστον και στο Λέικ Τσαρλς της Λουιζιάνα για να επισκεφθεί τα θύματα τυφώνα Χάρβεϊ, μιας από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο τυφώνας Χάρβεϊ είχε ως αποτέλεσμα τον εκτοπισμό περισσότερων του ενός εκατομμυρίων ανθρώπων, ενώ υπάρχουν

ανησυχίες ότι περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες στο Χιούστον.

Την Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισκέφθηκε για πρώτη φορά την περιοχή του Κόλπου, ωστόσο δεν βρέθηκε στην περιοχή της καταστροφής, αναφέροντας πως δεν ήθελε να παρεμποδίσει τις προσπάθειες διάσωσης. Πραγματοποίησε συναντήσεις με πολιτειακούς και τοπικούς ηγέτες και υπηρεσίες άμεσης απόκρισης.

Έντονη ήταν η κριτική που του ασκήθηκε επειδή δεν επισκέφθηκε τα θύματα της χειρότερης καταιγίδας που έπληξε το Τέξας τα τελευταία 50 χρόνια, καθώς επίσης και γιατί έδωσε κυρίως βάση στο επιμελητειακό μέρος της κυβερνητικής απόκρισης παρά στα προβλήματα των κατοίκων.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Trump πρόκειται να επισκεφθεί πρώτα το Χιούστον για να συναντηθεί με επιζώντες των πλημμυρών και εθελοντές που συνέβαλαν στις προσπάθειες διάσωσης, ενώ έπειτα θα μεταβεί στο Λέικ Τσαρλς, περιοχή που επίσης επλήγη από την καταιγίδα.

Την εκταμίευση 7,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων ζήτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, από το Κογκρέσο, για την ανακούφιση των πληγέντων αλλά και την ανοικοδόμηση μετά τον φονικό τυφώνα Χάρβεϊ.

Ο Πρόεδρος Trump, όπως ανακοινώθηκε επίσημα απ’ τον Λευκό Οίκο, δεσμεύτηκε να κάνει δωρεά 1 εκατ. δολαρίων απ’ τα προσωπικά του κεφάλαια για την ανακούφιση των πληγέντων απ’ τον Χάρβεϊ.

Photo: EVAN VUCCI/AP

The post Trump: Επίσκεψη των θυμάτων του τυφώνα Χάρβεϊ σε Χιούστον και Λουιζιάνα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα