Total white: Η διακόσμηση που ταιριάζει σ’ όλα τα σπίτια και θες να δοκιμάσεις

14:12 14/6/2020 - Πηγή: iPop

Για πολλούς μπορεί να θεωρείται ξεπερασμένο, όμως το total white στη διακόσμηση είναι το κλασσικό στοιχείο που ταιριάζει σε όλα τα σπίτια αρκεί να το εκμεταλλευτείς σωστά. 

Είναι σίγουρα η διακόσμηση που ταιριάζει σε κάθε σπίτι κι ειδικά το Καλοκαίρι είναι η τάση που κάθε σπίτι έχει λίγο πολύ ανάγκη. Όμως, δε θα ‘πρεπε μόνο το Καλοκαίρι. Τα φωτεινά χρώματα στους τοίχους

και τα αντίστοιχα αντικείμενα γεμίζουν αισιοδοξία τον καθένα που μπαίνει μες το σπίτι.

Το άσπρο είναι το χρώμα του φωτός, της ελπίδας και το total white στη διακόσμηση μπορεί να δημιουργήσει ένα ένα αρμονικό και σύγχρονο αποτέλεσμα. Και γιατί λέμε σύγχρονο;

Μπορεί το λευκό να ‘ναι ένα συνηθισμένο χρώμα στους τοίχους των σπιτιών, όμως πρόσεξε! Μιλάμε για τη διακόσμηση.

Ένα ακόμα θετικό με το total white στη διακόσμηση είναι ότι το σπίτι σου δείχνει πιο μεγάλο και φωτεινό. Στο χώρο που ζεις δε θα υπάρχει πλέον ένταση κι όλα θα μοιάζουν πιο γαλήνια. Οι “κρυφές” γωνιές του σπιτιού σου θα αναδειχθούν και η διάθεση επιβάλλεται να είναι minimal.

Στόχος; Η λιτότητα, η γαλήνια ατμόσφαιρα και η αφαιρετική διάθεση.

Τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσεις; Πέρα από το λευκό, μπορείς να εντάξεις στη διακόσμησή σου το μπεζ, το χρυσό και το ανοιχτό καφέ.

Το μπαμπού είναι μια καλή επιλογή, ενώ στο σπίτι σου μπορείς να εντάξεις και φυτά εσωτερικού χώρου που θα ανανεώσουν τη διάθεσή σου. Τα φυτά επηρεάζουν την ψυχολογία και τον ψυχισμό σου, ενώ μερικές έρευνες έχουν δείξει πως σε βοηθούν και να διαχειριστείς το άγχος σου. Ταιριάζουν απόλυτα με το total white look του σπιτιού σου κι είναι η καλύτερη ευκαιρία να τα εντάξεις στο χώρο που ζεις.

Στην κουζίνα, στο μπάνιο, στο σαλόνι, στην κρεβατοκάμαρα, στη βιβλιοθήκη σου, το λευκό ταιριάζει αναμφίβολα σε όλα τα μέρη του σπιτιού. Μπορείς να δημιουργήσεις αντιθέσεις με το πάτωμα -ειδικά αν είναι ξύλινο- ή τις καρέκλες.

Και με τον καναπέ τι γίνεται; Δεν θα λερωθεί εύκολα αν είναι λευκός; Θα λερωθεί αν δεν προσέχεις, όμως αν είναι δερμάτινος ή βελούδο δεν θα σου προκαλέσει πονοκέφαλο, ενώ πολλά υφάσματα βγαίνουν, πλένονται και ξαναμπαίνουν πολύ εύκολα στους καναπέδες. Επιπλέον, είναι μια καλή επιλογή στην περίπτωση που σου αρέσει να βάζεις ριχτάρια και βαριέσαι εύκολα τον καναπέ σου. Ακόμα κι αν μετά από καιρό σου φαίνεται μονότονη η διακόσμησή σου, ένα ριχτάρι θα σου αλλάξει την οπτική.

Αν δοκιμάσεις κι εσύ το λευκό στη διακόσμηση του σπιτιού σου και εναρμονίσεις τα χρώματα και τα αντικείμενα γύρω σου σίγουρα θα δεις μια αισθητή αλλαγή στην ψυχολογία σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Πόσο η διακόσμηση του σπιτιού σου ταιριάζει με την προσωπικότητά σου;

Photos: Pexels

Το άρθρο Total white: Η διακόσμηση που ταιριάζει σ’ όλα τα σπίτια και θες να δοκιμάσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα