Πώς να βελτιώσεις την επικοινωνία στη σχέση σου

09:01 14/6/2020 - Πηγή: iPop

H δυνατή επικοινωνία στη σχέση μεταξύ των ατόμων που την αποτελούν είναι προαπαιτούμενη για την αντοχή της μέσα στο χρόνο. Πρέπει να μπορείς να επικοινωνήσεις τη διαφωνία που μπορεί να έχεις με τον σύντροφό σου, χωρίς να υπάρξει παρεξήγηση ή τσακωμός μεταξύ σας. Πάνω από όλα, είναι αυτός που έχεις επιλέξει να μοιράζεσαι την καθημερινότητα μαζί του και χρειάζεται να μπορείς να είσαι ο εαυτός σου και να εκφράζεις τα συναισθήματα σου χωρίς να φοβάσαι.

Γράφει η Μαρία Παπαδοπούλου

Η επικοινωνία στη σχέση προαπαιτεί να είσαι πρόθυμος να ακούσεις τις σκέψεις και τα αισθήματα του άλλου, να μπορέσεις

να τα επεξεργαστείς χωρίς να ασκήσεις κριτική σε αυτά και να επικοινωνήσεις και τη δική σου στάση, τα δικά σου συναισθήματα σε αυτά που άκουσες.

Για να βελτιώσεις την επικοινωνία μεταξύ σας δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα παρακάτω και δε θα χάσεις!

PixabayΟι τρεις τρόποι για να βελτιώσεις την επικοινωνία στη σχέση σου!Βρες τον τρόπο που επικοινωνείτε

Κάθε σχέση είναι διαφορετική και γι’ αυτό έχει διαφορετικό κώδικα επικοινωνίας. Κάποιοι επικοινωνούν περισσότερο λεκτικά, άλλοι με την επαφή και άλλοι με πράξεις. Πιθανότατα εσύ γνωρίζεις πως προτιμάς να επικοινωνείς με τον σύντροφο σου αλλά έχεις αναρωτηθεί αν και εκείνος επικοινωνεί καλύτερα με το δικό σου τρόπο ή αν θα προτιμούσε κάποιον άλλο; Παρατήρησε τον ή απλά ρώτα τον με ποιον τρόπο εκφράζεται καλύτερα ώστε να ξέρεις!

Γνώρισε τις ανάγκες του

Υπάρχουν πολλές ανάγκες που έχει ο κάθε ένας από εμάς και είναι σημαντικό σε μία σχέση να γνωρίζεις ποια από αυτές έχει περισσότερο ανάγκη ο σύντροφός σου όπως και το αντίστροφο. Κάποιοι έχουν ανάγκη να νιώθουν ασφάλεια, άλλοι έχουν ανάγκη να κάνουν διαφορετικά πράγματα με τον σύντροφο τους και να υπάρχει μία ποικιλία στην ψυχαγωγία τους. Πολλοί χρειάζονται να νιώθουν ότι τους αγαπάς και τους υπολογίζεις ή επίσης να αισθάνονται ότι είναι σε μία σχέση η οποία τους βοηθάει να αναπτύσσονται σε ατομικό επίπεδο. Όλα αυτά τα χρειαζόμαστε όλοι, όμως κάποια τα χρειαζόμαστε περισσότερο από κάποια άλλα. Αν γνωρίσεις τις ανάγκες του συντρόφου σου, θα βελτιώσεις την επικοινωνία στη σχέση σου.

Έχετε τις ίδιες ανάγκες;

Τώρα που γνωρίζεις τις ανάγκες που λίγο-πολύ έχουμε όλοι, ήρθε η ώρα να αναρωτηθείς αν μοιράζεστε τις ίδιες ανάγκες με τον σύντροφό σου. Αν όχι, δεν είναι φυσικά κακό, απλά είναι καλό να το γνωρίζεις ώστε να ξέρεις τι χρειάζεται από εσένα εκείνος, όπως και το αντίστροφο, τι χρειάζεσαι εσύ από εκείνον. Υπάρχουν πολλά ευτυχισμένα ζευγάρια με διαφορετικές ανάγκες, τα οποία, όμως, σέβονται και κατανοούν ο ένας τι χρειάζεται ο άλλος.

Υπάρχει ένας τρόπος για να πετύχεις όλα τα παραπάνω και αυτός είναι να μάθεις να ακούς τον σύντροφο σου, να διαβάζεις τι θέλουν να σου πουν οι κινήσεις του και έτσι η επικοινωνία στη σχέση σας θα βελτιωθεί.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

5 πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια τα Σαββατοκύριακα!

Photo: Candice Picard / Unsplash

Το άρθρο Πώς να βελτιώσεις την επικοινωνία στη σχέση σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα