Tomato Stories: Μια 16χρονη Ελληνίδα blogger είναι η ζωντανή απόδειξη ότι η δημιουργικότητα δεν έχει ηλικία

17:09 25/4/2017 - Πηγή: iPop

Παιδί θαύμα: Υπάρχει σαν όρος; Κι αν ναι, ποια θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ως παιδιά θαύματα; Δεν ξέρω αν η ίδια θεωρεί τον εαυτό της… genius, όμως, εγώ συναντώντας την έτσι ένιωσα! Ο λόγος για την Σοφία Τρυφωνοπούλου ή αλλιώς Sofia Trifo όπως συνηθίζει να γράφει το όνομά της στα social media, η οποία είναι ένα 16χρονο κορίτσι που διατηρεί ήδη το δικό της blog, το Tomato Stories.

To Tomato Stories,

όμως, δεν είναι ένα blog σαν όλα τα υπόλοιπα. Η ειδοποιός διαφορά του είναι ότι θα βρεις άρθρα βγαλμένα απ’ την εμπειρία ενός 16χρονου κοριτσιού, το οποίο ζει στην Ελλάδα του σήμερα και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μεγάλους bloggers του εξωτερικού.

Όπως εξηγεί η ίδια, δεν γράφει τίποτα χωρίς να το έχει δοκιμάσει και κάθε άρθρο της βασίζεται σε πρωτογενές υλικό, βγαλμένο μέσα απ’ την εμπειρία της! Όλα αυτά γραμμένα στα αγγλικά γιατί, ως νέο κορίτσι με όραμα, η Σοφία δεν θέλει να απευθυνθεί μόνο στο ελληνικό κοινό, αλλά θέλει να πάει το εγχείρημά της ένα βήμα παραπέρα.

Τη συνάντησα ένα Σάββατο απόγευμα σ’ ένα ήσυχο cafe στο Χαλάνδρι και καθώς την περίμενα δεν ήμουν προετοιμασμένη για το τι θα αντικρίσω. Η εικόνα και η αύρα της Σοφίας, όμως, ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου καθώς ακόμα και στα πρώτα λεπτά της συνομιλίας μας, κατάλαβα πως είναι απόλυτα συνειδητοποιημένη, ώριμη, εργατική και αγαπάει αυτό που κάνει, εργαζόμενη προκειμένου να φθάσει στα όνειρά της!

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για το Tomato Stories;

Όπως μου εξήγησε η Σοφία, το blogging ήταν πάντα κάτι το οποίο την ενδιέφερε, όχι στο βαθμό που την ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή, αλλά πάντα της άρεσε να γράφει. «Ξεκίνησε ένα ωραίο απόγευμα στη Νέα Υόρκη, που χιόνιζε έξω και μου ήρθε αυτή η λαμπρή ιδέα! Ξεκίνησα να ζωγραφίζω πάνω σ΄ένα χαρτί πώς θέλω να είναι το homepage και οι κατηγορίες και έβλεπα ότι είναι κάτι το οποίο θέλω να κάνω και να προχωρήσω προκειμένου να το δω να συμβαίνει.

Όταν γύρισα στην Αθήνα, μίλησα στη μητέρα μου για την ιδέα μου. Το όνομα προέκυψε απ’ την θέλησή μου να βρω κάτι δημιουργικό και ιδιαίτερο και το «Tomato Stories» ήταν μια καλή ιδέα, το οποίο είναι και τα αρχικά μου: Τρυφωνοπούλου Σοφία.

Το είπα στη μητέρα μου και εκείνη την ημέρα, είχα ξεκινήσει να πηγαίνω για το design sessions και να δείχνω πώς θέλω να γίνει το page. Τους είπα, λοιπόν, ότι ήρθε η ώρα να φτιάξουμε το logo. Εκείνοι μου πρότειναν ονόματα, όπως «Eat Greek» κτλ και τελικά πρότεινα εγώ το «Tomato Stories» και έμεινε!

Μετά όλα ήρθαν και έδεσαν! Νομίζω πάντως ότι η κουλτούρα των ανθρώπων στην Αμερική μου έδωσε έμπνευση και με βοήθησε».

Και η ιδέα έγινε πράξη…

Ρωτάω τη Σοφία πώς ένιωσε όταν το blog της βγήκε στον «αέρα» και το πρόσωπό της λάμπει από χαρά!

Είναι απερίγραπτο το πώς νιώθεις το να βλέπεις το αποτέλεσμα της δουλειάς σου στον «αέρα». Το παλεύαμε 8 μήνες μαζί με την οικογένειά μου, η οποία με άκουγε και συζητούσαμε τις ιδέες μου. Όταν βγήκε στον αέρα, ένιωσα κάτι μέσα μου, σαν να μου έκανε κάτι «κλικ». Μέχρι τότε, δεν είχα κάτι να πω πως είναι δικό μου

Τι είναι το Tomato Stories για την Σοφία

«Δεν θέλω να πω το κλισέ ότι είναι η ζωή μου, αλλά είναι ένα τεράστιο κομμάτι του εαυτού μου. Θα γράψω τις σκέψεις μου, χωρίς να το πω στον αναγνώστη, αλλά το δείξω, θα μιλήσω για το φαγητό που τρώω, για το πώς γυμνάζομαι, για τη μόδα…».

Υπάρχει ένα μήνυμα;

Όσον αφορά το μήνυμα που θέλει να στείλει μέσω του blog και των άρθρων της, η Σοφία είναι κάθετη: «Το μήνυμα που παίρνει ο καθένας είναι διαφορετικό, αλλά προσπαθώ ο αναγνώστης να ταυτίζεται μ΄αυτά που λέω. Είναι σημαντικό να μην επικεντρώνομαι στα θέλω μου, αλλά ν’ ακούω τι θέλουν οι αναγνώστες μου και το μήνυμα περνάει διαφορετικά σε κάθε άνθρωπο.

Για παράδειγμα πήγα στο «Ψάριστον», το οποίο για μένα δεν ήταν απλά μια ταβέρνα, αλλά ήταν ένα μέρος όπου μπορούσα να σκεφτώ και να φάω καλό φαγητό. Για κάποιον άλλον μπορεί να είναι ένα μέρος όπου μπορεί να περάσει χρόνο με την οικογένειά του και να φάει. Αυτή είναι η μαγεία του Tomato Stories, ότι ο κάθε αναγνώστης λαμβάνει το δικό του μήνυμα».

Η ιδιαίτερη σχέση της με την κάθε κατηγορία του blog

Όχι η Σοφία δεν ξεχωρίζει καμία κατηγορία απ’ το blog της γιατί, όπως μου λέει, είναι σαν να λες σε μια μητέρα να ξεχωρίσει τα παιδιά της. «Η κάθε κατηγορία έχει την ομορφιά της, έχει λόγο που βρίσκεται εκεί. Είναι μια ιδεολογία: Όταν γράφω τα άρθρα, ξεκινάω με μια σκέψη και φθάνω σ’ ένα συμπέρασμα. Είναι σαν ο αναγνώστης ν’ ακολουθεί τον τρόπο σκέψης μου. Γράφω μόνο αυτά τα οποία δεν έχω δοκιμάσει και αξίζει να διαβάσουν και να δοκιμάσουν και οι αναγνώστες.

Όταν έχεις δοκιμάσει ξέρεις εάν αξίζει και εάν θα προκαλέσει χαρά ή όχι. Δεν θα πας σ΄ένα εστιατόριο μόνο για να φας, αλλά για τη συνολική εμπειρία. Δεν θα ντυθείς για να ακολουθήσεις τη μόδα, εγώ δεν το κάνω ποτέ αυτό, προσπαθώ να δημιουργώ το δικό μου στιλ».

Πώς άλλαξαν οι γύρω της όταν το Tomato Stories πήρε μεγάλες διαστάσεις;

Η Σοφία λέει πως έχει εκπλαγεί γιατί μέχρι τώρα, δεν έδιναν πολλή σημασία στο Tomato Stories. Τώρα που ξεκίνησε να μεγαλώνει, όλοι δείχνουν ενδιαφέρον. «Έρχονται άτομα με τα οποία δεν μιλούσα και μου λένε «Άκουσα πως έχεις ένα blog». Είναι περίεργο ότι από την μια μέρα στην άλλη μπορεί ν’ αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο σε βλέπουν οι άλλοι.

Σκέφτηκα ότι πρέπει να ξεκινήσω ν’ ανοίγω τον εαυτό μου και στους αναγνώστες μου. Υπάρχουν ορισμένοι που έρχονται και με ρωτάνε εάν μπορούν να γράφουν για το Tomato Stories. Νομίζω ότι πρέπει να γίνει ένα community, δεν γίνεται να είναι το Tomato Stories και εγώ».

Και μέχρι πού θα φθάσει το Tomato Stories;

Η Σοφία μου λέει πως θα ήθελε να μεγαλώσει το Tomato Stories, να φθάσει σε ακόμα περισσότερες χώρες γιατί τότε θα μπορεί να γράφει και για άλλα θέματα.

Μπορεί να μην πετύχει, αλλά δεν πειράζει γιατί πάντα υπάρχει δεύτερο πλάνο! Το Tomato Stories θέλω να μεγαλώνει σιγά σιγά, να αποκτήσω ορισμένους σπόνσορες, αλλά ευελπιστώ ότι θα φθάσω να σημείο να μπορώ να το σκεφτώ

Ένα blog απ’ την Ελλάδα στα αγγλικά

Όταν την ρωτάω «γιατί αγγλικά» εφόσον είμαστε στην Ελλάδα, η Σοφία σημειώνει πως ο κόσμος πρέπει να καταλαβαίνει ότι είναι μια διεθνής γλώσσα, «αν έγραφα στα ελληνικά θα απευθυνόμουν μόνο στο ελληνικό κοινό. Απ’ τη στιγμή που μπορώ να απευθυνθώ σ’ ανθρώπους σ’ όλο τον κόσμο, βοηθάει και εμένα, διευρύνω τους ορίζοντές μου και ακούω και ιδέες ατόμων από διαφορετικές χώρες.

Αυτό το οποίο θέλω να κάνω είναι να βοηθάω τους ανθρώπους να βρουν τους στόχους τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους. Μπορεί να υπάρχει μια blogger εκεί έξω που δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει την έμπνευση για να το κάνει, δεν λέω ότι αυτό θα το καταφέρει μόνο το Tomato Stories, αλλά θέλω να συμβάλλω σ΄αυτό!».

Τι ανησυχίες έχει ως ένα κορίτσι 16 χρονών

«Τώρα τελευταία, έχω αρχίσει να είμαι λίγο απαισιόδοξη. Έχω αρχίσει να συνειδητοποιώ ότι τα σχολικά μου χρόνια φθάνουν στο τέλος τους και τώρα ξαφνικά φοβάμαι λίγο. Το καλό είναι ότι ανησυχώ, αλλά δεν αγχώνομαι», λέει η Σοφία, όμως, παράλληλα σπεύδει να προσθέσει ότι η ανησυχία είναι ένας ωφέλιμος τρόπος να προβληματίζεται και να προσαρμόζεται στα δεδομένα των αναγνωστών αλλά και της εποχής στην οποία ζει.

Αγαπημένο μότο

Κάποιες φορές είναι το C’ est la vie κι άλλες φορές το reach for your dreams γιατί για εμένα είναι πολύ σημαντικό να δεις τα όνειρά σου να γίνονται πραγματικότητα και να επιτυγχάνεις τους στόχους σου

Τι να περιμένουμε απ’ το Tomato Stories στο μέλλον;

Πολλές και νέες κατηγορίες, οι οποίες θα αλλάξουν τα δεδομένα στο blog. Θέλω το Tomato Stories να μεγαλώσει σιγά σιγά και οι αναγνώστες να βαδίζουν μαζί του, να βρίσκουν απαντήσεις στις ανησυχίες τους

Πέρα απ’ το Tomato Stories το οποίο ανανεώνεται συνέχεια, άρθρα της Σοφίας έχουν φιλοξενηθεί και στο Cafe Babel, όπως είναι μια ενδιαφέρουσα ανάλυσή της για το τι σημαίνει ευτυχία, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Παράλληλα, η Σοφία θα είναι guest ομιλήτρια στο TEDx Berlin, το οποίο θα λάβει χώρα την Τετάρτη και την Πέμπτη, κάνοντας αναφορά στο Tomato Stories και μιλώντας για το πώς μπορούν οι νέοι να μείνουν προσηλωμένοι στον στόχο τους και να κάνουν τις ιδέες τους πράξη.

Social media «Tοmato Stories»:

Instagram

Facebook

The post Tomato Stories: Μια 16χρονη Ελληνίδα blogger είναι η ζωντανή απόδειξη ότι η δημιουργικότητα δεν έχει ηλικία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα