To πιο κρύο σημείο στο σύμπαν έρχεται δια χειρός NASA

10:33 7/3/2017 - Πηγή: iPop

Το πιο κρύο σημείο στο σύμπαν θα δημιουργηθεί σύντομα και θα φέρει την υπογραφή της NASA!

Η Διαστημική Υπηρεσία σκοπεύει να στείλει το καλοκαίρι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ένα όργανο το οποίο θα μπορέσει να δημιουργήσει το πιο ψυχρό σημείο.

Το όργανο, το οποίο θα έχει μέγεθος μπαούλου, θα είναι φυσικά υψηλής τεχνολογίας. Εκεί θα υπάρχουν ένα θάλαμος κενού, λέιζερ και ένα ηλεκτρομαγνητικό «μαχαίρι».

Όλα αυτά θα χρησιμοποιηθούν, κατά τη NASA,

για να εξαλείψουν την ενέργεια των σωματιδίων ενός αερίου. Το όργανο θα επιβραδύνει τόσο πολύ τα σωματίδια, ώστε τελικά θα μείνουν σχεδόν ακίνητα!

Το πάγωμα των ατόμων του αερίου φυσικά θα προκαλέσει τη μείωση της θερμοκρασίας τους σε ένα δισεκατομμυριοστό του βαθμού πάνω από το απόλυτο μηδέν. Η εν λόγω θερμοκρασία είναι τουλάχιστον 100 εκατομμύρια φορές πιο χαμηλή από αυτήν που υπάρχει στα βάθη του διαστήματος!

Το εργαλείο λέγεται Εργαστήριο Κρύων Ατόμων (CAL). Το ταξίδι του στο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει τον Αύγουστο πάνω σε ένα πύραυλο της SpaceX.

«Η μελέτη αυτών των υπέρ-ψυχρών ατόμων μπορεί να μεταμορφώσει την κατανόησή μας για την ύλη και τη θεμελιώδη φύση της βαρύτητας. Τα πειράματα που θα κάνουμε, θα μας δώσουν νέες ενοράσεις για τη βαρύτητα και τη σκοτεινή ενέργεια, μερικές από τις πιο διάχυτες δυνάμεις στο σύμπαν», τόνισε ο αρμόδιος εκπρόσωπος της NASA.

Τα σωματίδια ενδεχομένως να σχηματίσουν μια διακριτή κατάσταση της ύλης, το συμπύκνωμα Bose-Einstein. Στην εν λόγω ύλη έχει αρχίσει πλέον να ισχύει η κβαντική και όχι η συνήθης φυσική. Τότε η ύλη μπορεί να συμπεριφέρεται λιγότερο σαν σωματίδια και περισσότερο σαν κύματα.

Photo: NASA

The post To πιο κρύο σημείο στο σύμπαν έρχεται δια χειρός NASA appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα