To make up σεξ δεν είναι τόσο απολαυστικό όσο νομίζεις

17:46 20/7/2020 - Πηγή: iPop

Αν πιστεύαμε όσα βλέπαμε στις ταινίες, τότε θα είχαμε την εικόνα ότι το make up σεξ είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί! Εκείνη η στιγμή που η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη με τον σύντροφό σου κι ένας τσακωμός βρίσκεται σε εξέλιξη, σε αρπάζει, σε ρίχνει στο κρεβάτι και κάνετε το πιο απολαυστικό σεξ της ζωής σας… Ή και όχι!

Νέα μελέτη διαπιστώνει πως τελικά τα ζευγάρια που απολαμβάνουν το σεξ μετά τον τσακωμό είναι πολύ λιγότερα απ’ ό,τι πιστεύαμε, γι’ αυτό μην απογοήτευεσαι εάν εσύ και ο σύντροφός σου δεν έχετε βιώσει αυτό που βλέπετε στις ταινίες.

Σε μια από τις πρώτες μελέτες του είδους της, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Auckland και του Κρατικού Πανεπιστημίου της Florida εξέτασαν 107 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια στην Αμερική και τα παρακολούθησαν για έξι μήνες για να εντοπίσουν τυχόν αλλαγές με την πάροδο του χρόνου.

Ο κάθε συμμετέχων συμπλήρωσε διάφορα ερωτηματολόγια κατά τη διάρκεια της περιόδου για να αξιολογήσει το επίπεδο ικανοποίησής του με τις σεξουαλικές του σχέσεις, τη συνολική οικογενειακή ικανοποίηση και αν υπήρχε σύγκρουση με τον σύντροφό του εκείνη την ημέρα.

Ποιο ήταν το συμπέρασμα της έρευνας για το make up σεξ;

Παρόλο που οι ερωτηθέντες ανέφεραν πολλές ημέρες ότι τσακώθηκαν με τον σύντροφό τους και στη συνέχεια έκαναν σεξ, το σεξ ήταν εξίσου πιθανό να συμβεί σε ημέρες σύγκρουσης και χωρίς σύγκρουση.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα ζευγάρια είχαν 1,68 φορές περισσότερες πιθανότητες να κάνουν σεξ αν δεν υπήρχε σύγκρουση την προηγούμενη μέρα, ενώ εάν υπήρχε κάποιος τσακωμός υπήρχαν περισσότερες πιθανότητες να μην κάνουν σεξ για δύο ημέρες.

Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουμε, οι περισσότεροι συμμετέχοντες ανέφεραν πως τις ημέρες που υπήρχε ένταση, δεν ευχαριστήθηκαν το σεξ το ίδιο με τις ήρεμες μέρες.

«Η μελέτη μας δεν υποστηρίζει την ιδέα ότι το make up σεξ είναι ιδιαίτερα παθιασμένο ή σεξουαλικά ικανοποιητικό και στην πραγματικότητα, οι σύζυγοι δεν ήταν περισσότερο ή λιγότερο πιθανό να κάνουν σεξ σε ημέρες τσακωμού», ανέφερε η Δρ Jessica Maxell από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Auckland.

Ωστόσο, συνέχισε η ίδια, η σύγκρουση σε μια συγκεκριμένη ημέρα φαίνεται να καθιστά λιγότερο πιθανό τα ζευγάρια να κάνουν σεξ την επόμενη ημέρα.

Εσύ τελικά πώς το βιώνεις;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Και όμως το σεξ μετά τον τσακωμό δεν είναι η καλύτερη λύση!

Photo: Pexels

Το άρθρο To make up σεξ δεν είναι τόσο απολαυστικό όσο νομίζεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα