Αυτός είναι ο λόγος που θες να τρως γλυκό κάθε μέρα!

15:45 20/7/2020 - Πηγή: iPop

Θες κι εσύ να τρως γλυκό κάθε μέρα; Αυτή η λιγούρα σου δεν σταματάει ποτέ; Ξέρουμε τι φταίει και πρέπει να το μάθεις κι εσύ! 

Έχουμε πει κι άλλες φορές ότι οι λιγούρες σου σχετίζονται άμεσα με την υγεία σου, κι όχι μόνο φυσικά. Αυτή τη φορά, όμως, ήρθε η ώρα να μάθεις κι εσύ γιατί θες να τρως κάθε μέρα γλυκό. Πού οφείλεται τελικά αυτή η λιγούρα σου; Γιατί κάθε μέρα γλυκό κι όχι κάτι άλλο; Θα μου πεις, βέβαια, τι να λιγουρευτείς; Τα φασολάκια; Αλλά

έστω κάτι αλμυρό, πατατάκια, σουβλάκι, μακαρονάδα, κάτι άλλο. Γιατί γλυκό;

Γιατί θες γλυκό κάθε μέρα;

Οι λόγοι που μπορεί να θες γλυκό καθημερινά μπορεί να είναι αρκετοί και δεν πρέπει να τους παραβλέψεις.

unsplash/Tarutoa

Πώς συνδέονται οι λιγούρες σου με τα προβλήματα υγείας; 

Υπάρχει μια αποδεδειγμένη σύνδεση μεταξύ της έλλειψης ύπνου και της παχυσαρκίας, όχι μόνο επειδή η πρώτη κάνει την απώλεια βάρους σωματικά δύσκολη, αλλά και επειδή το σώμα σου χρειάζεται ζάχαρη όταν κουράζεται, όπως έχουν δείξει αρκετές μελέτες. Το γεγονός ότι τα περισσότερα γλυκά που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία σου.

Αν, όμως, για σένα γλυκό είναι μόνο η σοκολάτα, τότε μήπως ισχύει κάτι άλλο; 

Η επιθυμία σου για σοκολάτα συνδέεται συχνά με την έλλειψη μαγνησίου, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και κατάθλιψη. Μια μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση 100 έως 400 γραμμαρίων μαύρης σοκολάτας την ημέρα θα μπορούσε να είναι ένας φυσικός τρόπος για να θεραπευτεί η κατάθλιψη. Βέβαια, η σοκολάτα του εμπορίου έχει παραπάνω ζάχαρη απ’ όση νομίζουμε, γεγονός που δεν βοηθάει και πολύ στην ψυχολογία σου.

Τι άλλο μπορεί να φταίει για την επιθυμία σου αυτή;Καταναλώνεις πολύ αλάτι ή έτοιμα τρόφιμα που είναι επεξεργασμένα και περιέχουν πολύ αλάτι.Το ‘χεις κάνει συνήθεια.Χρειάζεσαι περισσότερα “καύσιμα”, γιατί δεν καταναλώνεις πολλές θερμίδες.Περιμένεις περίοδο, έχεις ορμονικές αλλαγές ή είσαι στην εμμηνόπαυση.Πώς μπορείς να μειώσεις αυτή την καθημερινή σου επιθυμία για γλυκό;Αντί για σοκολάτα προτίμησε να φας αμύγδαλα ή δημητριακά.Προσπάθησε να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με τα αποξηραμένα φρούτα ή και με φρέσκα της αρεσκείας σου.Φάε γιαούρτι με μέλι.Προτίμησε το μικρότερο γλυκό ή παγωτό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Γιατί θέλουμε γλυκό μετά το φαγητό; Κόψε αυτές τις λιγούρες!

Photo: Eat Pray Love / Columbia Pictures

Το άρθρο Αυτός είναι ο λόγος που θες να τρως γλυκό κάθε μέρα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα