To cocktail του Φθινοπώρου με cachaca!

14:07 15/11/2019 - Πηγή: iPop

Ποιο είναι το cocktail του Φθινοπώρου; Cocktail με cachaca, παραδοσιακό βραζιλιάνικο. Πώς μπορείς να το φτιάξεις στο σπίτι σου;

Η cachaca, λοιπόν, είναι από τη Βραζιλία, πικάντικη και ζεστή που σε συνδυασμό με τα φρέσκα φύλλα δυόσμου και την τροπική γεύση του ανανά, θα σου προσφέρει το απόλυτο cocktail του Φθινοπώρου.

Τα ποτά που μας επιτρέπουν οι διατροφολόγοι να πίνουμε όταν

θέλουμε να χάσουμε βάρος!

Τι θα χρειαστείς;1/2 κούπα κρύο νερό1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη1 μεσαίος ανανάς, καθαρισμένος και κομμένος σε κύκλους1 φλιτζάνι φρέσκο φύλλο δυόσμου2 1/2 φλιτζάνι lime4 φλιτζάνια cachaca2 φλιτζάνια χυμό ανανά8 φλιτζάνια με παγάκιαΠώς να φτιάξεις το cocktail;ΣυνταγήΓια να φτιάξεις το σιρόπι: Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, συνδυάζουμε το κρύο νερό και την καστανή ζάχαρη. Αφήνουμε να σιγοβράσουν και να διαλυθεί η ζάχαρη, για περίπου 5-7 λεπτά.Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά κι αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέση-υψηλή θερμοκρασία. Ψήνουμε κάθε κομμάτι ανανά για 2-3 λεπτά ανά πλευρά. Στη συνέχεια, τα αφήνουμε να κρυώσουν.Σε ένα ψηλό ποτήρι ανακατεύουμε τα φύλλα δυόσμου με τον χυμό lime. Χτυπάμε καλά με ένα γουδί.Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε τα 4 φλιτζάνια cachaca, τον χυμό ανανά, το σιρόπι και το μείγμα δυόσμου με lime. Ανακατεύουμε πολύ καλά.Ρίχνουμε τα παγάκια στο μπολ και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, σερβίρουμε το cocktail μας σε ένα ποτήρι με μια φέτα ανανά.

Ποιος είπε ότι τα cocktails είναι μόνο για τα Καλοκαίρια; Σήμερα Παρασκευή μπορείς να πας στο super market της γειτονιάς σου και να προμηθευτείς τα υλικά!

Μπορείς να φτιάξεις μια μεγάλη ποσότητα για σένα και τους φίλου σου και να κάνετε μια… «μάζωξη» στο σπίτι. Κουβέντα, γέλια, καλή μουσική, καλή παρέα και καλό ποτό! Τι άλλο να ζητήσεις για το ΣΚ σου;;;

Δες και αυτό:

Η ιδανική συνταγή για λευκή σαγκρία!

Το άρθρο To cocktail του Φθινοπώρου με cachaca! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα