To Pinterest κάνει το online shopping ακόμα πιο εύκολο!

16:56 1/8/2019 - Πηγή: iPop

Το Pinterest συνεχίζει ν’ απομακρύνεται απ’ το κλασικό μοντέλο των social media και να φλερτάρει όλο και περισσότερο με το eCommerce, με την προσθήκη δύο νέων εργαλείων προβολής προϊόντων. Το online shopping στο Pinterest γίνεται ακόμα πιο εύκολο!

νέα
εργαλεία για το online shopping στο Pinterest

Με τα νέα εργαλεία, το social media σου προτείνει προϊόντα εξατομικευμένα για σένα, με βάση τη συμπεριφορά σου και τις αναζητήσεις σου.

Πιο συγκεκριμένα, έχει προστεθεί το «Picked for You» Pin collection, το οποίο εμφανίζεται στην κορυφή του home feed σου.

Όπως εξηγεί το ίδιο το Pinterest:

Kαθώς κάνεις τις αγορές σου, θα δεις ένα προσωποιημένο shopping hub στο home feed σου βασισμένο στα ενδιαφέροντά σου και στα brands με τα οποία έχεις αλληλεπιδράσει

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα σου υπενθυμίζει τα προϊόντα που έχουν τραβήξει την προσοχή σου μέσα στην πλατφόρμα, τα οποία μπορεί στη συνέχεια να σε εμπνεύσουν για τις αγορές σου. Είναι κάτι παρόμοιο με το «recommendations» του Amazon!

Το Pinterest προσθέτει επίσης μια ενημερωμένη ενότητα για αγορές κάτω από τα pins από ορισμένες επιχειρήσεις, η οποία θα παρουσιάζει τους καταλόγους των brands ανάλογα πάλι με τα προϊόντα στα οποία έχεις δείξει ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα.

Οι νέες λίστες δίνουν νέες ευκαιρίες στα brands να παρουσιάζουν περισσότερα από τα προϊόντα τους στους χρήστες, ενώ σε βοηθούν να κάνεις τις αγορές σου πιο εύκολα. Αρχικά, το Pinterest θα προσθέσει αυτές τις λίστες σε pins brands όπως Target, Birdies Slippers, Joybird, The Tie Bar και Parachute.

Στόχος του Pinterest είναι ν’ απομακρυνθεί όλο και περισσότερο απ’ την κλασική λειτουργία των social media και να συνδεθεί άμεσα με τις online αγορές και τους καταλόγους προϊόντων.

Όπως έχουν δηλώσει, άλλωστε, εκπρόσωποι της πλατφόρμας, στόχος του Pinterest είναι οι χρήστες να μπαίνουν στο social media για να παίρνουν έμπνευση. Πάντως, προς το παρόν για εμάς το έχει καταφέρει και όσο περνάει ο καιρός μπαίνει ακόμα περισσότερο στην καρδιά μας!

Το άρθρο To Pinterest κάνει το online shopping ακόμα πιο εύκολο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα