To EuroWorking Group, τα ταξίδια του Τσακαλώτου και αυτά που θέλουν οι Θεσμοί για το ασφαλιστικό

07:33 7/1/2016 - Πηγή: iPop

Με το EuroWorking Group να συνεδριάζει σήμερα, όσο οι Θεσμοί εξετάζουν το νομοσχέδιο που έχουν στα χέρια τους για το ασφαλιστικό, δεν θα μπορούσε να μην το απασχολήσει τόσο το ασφαλιστικό, όσο και τα επόμενα βήματα του τρίτου προγράμματος.

Η σημερινή συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας των εκπροσώπων των Υπουργών Οικονομικών αναμένεται να προετοιμάσει το κλίμα για το Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιανουαρίου.

Φυσικά, στο EuroWorking Group δεν θα εξεταστούν λεπτομέρειες του νομοσχεδίου, αλλά θα γίνει ρητή αναφορά, ενώ

ο Γιώργος Χουλιαράκης από την ελληνική πλευρά πιθανότατα θα κληθεί να εξηγήσει ορισμένες λεπτομέρειες του ασφαλιστικού και να λύσει απορίες που έχουν φέρει αντιδράσεις.

Γενικά ως τη στάση των Θεσμών απέναντι στο ασφαλιστικό, οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί και το ΔΝΤ έχουν κοινή στάση και το σίγουρο είναι ότι, παρά τις διαφωνίες τους με την Κυβέρνηση, δεν επιθυμούν μείωση των χαμηλών συντάξεων.

Ένα σημείο στο οποίο διαφωνούν Θεσμοί και Κυβέρνηση είναι σίγουρα εκείνο της αύξησης των εισφορών, καθώς θεωρούν ότι θα δώσει πρόσφορο έδαφος για την μαύρη εργασία.

Στόχος της ελληνικής Κυβέρνησης είναι η ψήφιση του ασφαλιστικού έως τέλη Γενάρη, όμως κάτι τέτοιο μπορεί να αποδειχθεί απίθανο, δεδομένων των διαπραγματεύσεων που χρειάζεται να γίνουν ανάμεσα σε Κυβέρνηση και δανειστές.

Τα ταξίδια του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

Την Παρασκευή ξεκινάει τις επιδρομές του στην Ευρώπη ο Ε. Τσακαλώτος προκειμένου να συζητήσει τα επόμενα βήματα του ελληνικού προγράμματος.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του;

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου – Ρώμη: Πιερ Κάρλο Παντοάν, υπουργός Οικονομικών Ιταλίας.Σάββατο 9 Ιανουαρίου – Λισσαβώνα: Μάριο Σεντένο, υπουργός Οικονομικών Πορτογαλίας.Κυριακή 10 Ιανουαρίου – Παρίσι: Μισέλ Σαπέν, υπουργός Οικονομικών Γαλλίας.Δευτέρα 11 Ιανουαρίου – Ελσίνκι: Αλεξάντερ Στουμπ, υπουργός Οικονομικών Φινλανδίας.Τρίτη 12 Ιανουαρίου – Άμστερνταμ: Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας & πρόεδρος του Eurogroup.Τετάρτη 13 Ιανουαρίου – Βερολίνο: Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Υπουργός Οικονομικών Γερμανίας.Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post To EuroWorking Group, τα ταξίδια του Τσακαλώτου και αυτά που θέλουν οι Θεσμοί για το ασφαλιστικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα