The Good Nurse: H φρικιαστική αληθινή ιστορία ενός νοσηλευτή που πιστεύεται ότι σκότωσε συνολικά έως και 400 ανθρώπους έγινε ταινία στο Netflix

15:14 30/10/2022 - Πηγή: iPop

Θα λέγαμε με σιγουριά πλέον πως το Netflix έχει επενδύσει στις ιστορίες αληθινών εγκλημάτων και έχει καταφέρει να φιλοξενεί μερικές από τις καλύτερες σειρές και ταινίες που αφορούν σε πραγματικά εγκλήματα. Δείχνοντας μία ιδιαίτερη αγάπη προς το είδος – και δικαίως αφού οι true crime ταινίες του γίνονται αμέσως talk of the town – το Netflix επενδύει για ακόμη μια φορά σε μια αληθινή ιστορία, με πρωταγωνιστή έναν από τους

πιο ειδεχθείς serial killers όλων των εποχών.

Girl in the picture: Η συγκλονιστική ιστορία της κοπέλας που μεγάλωσε, κακοποιήθηκε και στη συνέχεια παντρεύτηκε τον απαγωγέα της στο νέο ντοκιμαντέρ του Netflix

Με πρωταγωνιστές την Jessica Chastain και τον Eddie Redmayne, το The Good Nurse ακολουθεί τη νοσοκόμα Amy Loughren καθώς συνεργάζεται με την αστυνομία για να ξεσκεπάσει τον συνάδελφο και φίλο της, Charles Cullen, ο οποίος είναι ύποπτος για τον θάνατο ασθενών του.

Η νέα ταινία The Good Nurse στο NetflixNetflix

Σε μια απόκλιση από πολλά άλλα είδη ταινιών που εξιστορούν αληθινά εγκλήματα, το The Good Nurse δεν εστιάζει στον δολοφόνο. Αντίθετα, η ταινία ακολουθεί τη Loughren, μια νοσοκόμα υπεύθυνη της νυχτερινής βάρδιας και ανύπαντρη μητέρα δύο παιδιών, η οποία παλεύει να διαχειριστεί μια σοβαρή καρδιακή της πάθηση, όταν ο Cullen προσλαμβάνεται να δουλέψει μαζί της. Ανακουφισμένη, τον εμπιστεύεται, και οι δυο τους γίνονται φίλοι – αντικατοπτρίζοντας τη στενή σχέση που είχαν και στην πραγματική ζωή.

Λίγο μετά την πρόσληψη του Cullen, οι ασθενείς αρχίζουν να πεθαίνουν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Μια γυναίκα που αναρρώνει από μια αλλεργική αντίδραση στα 77 της πεθαίνει ξαφνικά, πριν ο σύζυγός της προλάβει να φτάσει στο πλευρό της.

The Watcher: Όταν το σπίτι των ονείρων μιας οικογένειας μετατράπηκε στον χειρότερό της εφιάλτη – Η αληθινή (και πολύ ανατριχιαστική) ιστορία πίσω από τη νέα δημοφιλή σειρά του Netflix

Μια άλλη νεαρή μητέρα που επέζησε από ένα ατύχημα πεθαίνει επίσης και κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει τα ακριβή αίτια – όπως και πολλοί άλλοι ασθενείς που φαινομενικά βρίσκονταν στο δρόμο της ανάρρωσης. Αυτό που κάνει επίσης τη διαφορά στην ταινία είναι πως κανένα θύμα δεν βασίζεται στις αληθινές ιστορίες των γνωστών θυμάτων του Cullen, σηματοδοτώντας άλλη μια απόκλιση από τις παραδοσιακές απεικονίσεις σε αληθινές δραματοποιήσεις εγκλήματος. Η Krysty Wilson-Cairns, η οποία έγραψε το σενάριο της ταινίας είπε στους Los Angeles Times ότι αυτή η επιλογή έγινε για να αποφύγει να ξυπνήσει μνήμες στις οικογένειες των θυμάτων του Cullen.

Πώς αποκαλύφθηκαν τα εγκλήματα του Charles Cullen

Καθώς η αστυνομία ξεκινάει τις έρευνες, η Loughren υποπτεύεται ότι ο νέος της φίλος βρίσκεται πίσω από τους πολλαπλούς ύποπτους θανάτους. Συνεργάζεται με την αστυνομία για να βρει τα στοιχεία που χρειάζονται και να αποδείξει ότι ο Cullen είναι υπεύθυνος για τα εγκλήματα.

Αφού συλληφθεί, ο ίδιος ρωτήθηκε στην ταινία για τα κίνητρά της δολοφονίας εκατοντάδων ανθρώπων και η απάντησή του είναι: «Απλά δεν με εμπόδισε κανείς».

Πέντε σειρές-ντοκιμαντέρ του Netflix που αποδεικνύουν πως η αληθινή ζωή είναι πιο τρομακτική από το σινεμά

Σύμφωνα με το Investigation Discovery, ο Cullen έμπαινε κρυφά στα δωμάτια ασθενών και τους έκανε ένεση με θανατηφόρες δόσεις διαφόρων φαρμάκων. Οι New York Times αναφέρουν ότι πρώτα περιεργαζόταν τα νοσοκομειακά αρχεία ασθενών για να επιλέξει τα θύματά του, ενώ Τα νοσοκομεία στα οποία δούλευε ο Cullen φοβούνταν ότι θα βλάψουν τη φήμη τους και πολλοί προσπάθησαν να αγνοήσουν τις παράξενες ενέργειες του.

Σε μια συνέντευξή του, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι αυτό που έκανε ήταν λάθος, αλλά θεωρούσε τις ενέργειές του ως μία λυτρωτική πράξη για να «σταματήσει τον πόνο τους». Παρόλα αυτά, δεν έχει δώσει ποτέ ξεκάθαρη απάντηση στο γιατί ένιωσε την επιθυμία να σκοτώσει τους ασθενείς του.

Μέχρι σήμερα, δεν είναι σαφές πόσα ακριβώς άτομα σκότωσε. Το Town & Country αναφέρει ότι ο Cullen ομολόγησε 29 φόνους, αλλά οι αρχές υποψιάζονται ότι θα μπορούσαν να είναι συνολικά 400 τα θύματα. Πιθανότατα δεν θα μάθουμε ποτέ τον πραγματικό αριθμό.

Αυτό είναι το trailer της νέας ανατριχιαστικής ταινίας:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο The Good Nurse: H φρικιαστική αληθινή ιστορία ενός νοσηλευτή που πιστεύεται ότι σκότωσε συνολικά έως και 400 ανθρώπους έγινε ταινία στο Netflix εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Good Nurse, 400,Netflix