Ο κόσμος μας θα ήταν πολύ καλύτερος αν όλοι οι πατεράδες έδιναν αυτή την απάντηση στα παιδιά τους για το τι σημαίνει να είναι κάποιος γκέι

13:29 30/10/2022 - Πηγή: iPop

«Μαμά, μπαμπά τι είναι γκέι»; Μια ερώτηση ταμπού για τους περισσότερους γονείς, οι οποίοι τις περισσότερες φορές έρχονται σε αμηχανία, δεν ξέρουν τι να πουν, αν πρέπει να πουν κάτι ή με ποιόν τρόπο να μιλήσουν στο παιδί τους για αυτό και συνήθως απαντούν γενικά ή αποφεύγουν τη συζήτηση. Ποιος άλλος όμως μπορεί να μιλήσει καλύτερα για το θέμα αυτό στα παιδιά αν όχι ο γονιός; Ποιος άλλος μπορεί να τους διδάξει καλύτερα τον σεβασμό στη διαφορετικότητα;

7 πράγματα που ξέρουν σήμερα τα παιδιά μας και τα κάνουν μια εξελιγμένη εκδοχή του εαυτού μας

Ο Λευτέρης Ελευθερίου λοιπόν βρέθηκε καλεσμένος

στις «Ρίζες», τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει ο Θανάσης Ευθυμιάδης στο Mega και μίλησε για ένα θέμα που δεν συζητάται συχνά, καθώς οι περισσότεροι γονείς αισθάνονται άβολα, τους αγχώνει και τους τρομοκρατεί, το θέμα της ομοφυλοφιλίας. Μιλώντας όμως στα παιδιά από μικρά για το διαφορετικό μπαίνουν τα σωστά θεμέλια για να γίνουν ενήλικες με κατανόηση, αποδοχή και σεβασμό.

Ο Λευτέρης Ελευθερίου δίνει την καλύτερη απάντηση στα παιδιά του για τη διαφορετικότητα

Ο Λευτέρης Ελευθερίου, θέλοντας να προσεγγίσει το ζήτημα της διαφορετικότητας, ανέφερε το πώς μιλάει ο ίδιος με τα παιδιά του.

«Είναι και το πώς έχουμε μεγαλώσει εμείς. Είμαστε μία παλαιότερη γενιά, που η διαφορετικότητα ήταν ένα κομμάτι του τρόπου που αντιμετωπίζαμε τα παιδιά στην παρέα, κάνοντας πλάκα με τα στοιχεία της διαφορετικότητας. Πρέπει να εξελιχθείς μαζί κι εσύ με τα παιδιά. Το να εξελιχθεί είναι πρωταρχικό για το γονέα, για να συλλάβει το παιδί από το παράδειγμά σου πως θα αντιμετωπίσει τα κοινωνικά φαινόμενα», δήλωσε.

6 σπουδαία μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε απ’ τις LGBTQ+ σχέσεις

«Στην οικογένειά μας και στην παρέα μας είναι αποδεκτές όλες οι διαφορετικότητες. Μπορεί το παιδί να ρωτήσει πράγματα που δεν βιώνει στο οικογενειακό του περιβάλλον, όπως ‘τι είναι γκέι, μπαμπά;’. Του λέμε ‘είναι ένας άντρας που αγαπάει άλλους άντρες’ και κάνει το παιδάκι πολύ λογικά: ‘α, και τι κακό έχει αυτό;’».

«Πρέπει να λέμε την αλήθεια, την απόλυτη αλήθεια. Αν δεν μπορούμε να πούμε την αλήθεια, να μην πούμε ψέματα», τόνισε ο ηθοποιός.

Ο Λευτέρης Ελευθερίου εξήγησε στις «Ρίζες» πως έχει χτίσει ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά του. Όπως τόνισε ο ίδιος, «προσπαθώ να ζούμε στο εδώ και τώρα και ακόμα βλέπουμε μέχρι έξω από την πόρτα μας, το μπαλκόνι μας, αυτό που μπορεί να συμβεί στο σχολείο. Μπορεί να είναι μία υπόθεση bullying που θα συζητήσουμε ή κάτι κακό που συνέβη στο δρόμο με δύο ανθρώπους που τσακώθηκαν».

Τι σημαίνουν τα αρχικά του LGBTQI+;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο κόσμος μας θα ήταν πολύ καλύτερος αν όλοι οι πατεράδες έδιναν αυτή την απάντηση στα παιδιά τους για το τι σημαίνει να είναι κάποιος γκέι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ο κόσμος μας θα ήταν πολύ καλύτερος αν όλοι οι πατεράδες έδιναν αυτή την απάντηση στα παιδιά τους για το τι σημαίνει να είναι κάποιος γκέι,