Schulz: Αυτό που κάνει ο Trump είναι αντιαμερικανικό

08:23 1/2/2017 - Πηγή: iPop

Μετά τα μηνύματα την Τρίτη εναντίον του D. Trump απ’ τους Moscovici, Tusk και Dijsselbloem, τώρα και ο Martin Schulz εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον του Αμερικανού Προέδρου, χαρακτηρίζοντας ως «αντιαμερικανική» την πολιτική την οποία ακολουθεί.

Ο υποψήφιος Καγκελάριος της Γερμανίας, μιλώντας στον ειδησειογραφικό όμιλο Funke, σημείωσε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να πάρει θέση, υπερασπιζόμενη τις φιλελεύθερες αξίες.

Αυτό που κάνει ο Trump είναι αντιαμερικανικό. Οι ΗΠΑ, περισσότερο

από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο, συμβολίζουν τον διαφωτισμό, τη Δημοκρατία και την ελευθερία. Αν τώρα ο Trump οδηγήσει ένα μηχάνημα με μπάλα κατεδάφισης μέσα από την ομάδα αυτών των αξιών, τότε εγώ, ως Καγκελάριος, θα του έλεγα: Αυτή δεν είναι η πολιτική της Γερμανίας και της Ευρώπης

Μιλώντας για τον Putin και την κρίση στην Ουκρανία, ο κ. Schulz εξέφρασε την άποψη ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μπορούν να αρθούν μόνο εφόσον και οι δύο πλευρές εφαρμόσουν το «ειρηνευτικό σχέδιο του Μινσκ» και εξήγησε:

Όσο δεν εφαρμόζεται πλήρως το ειρηνευτικό σχέδιο Μινσκ, οι κυρώσεις δεν μπορούν να αρθούν. Πρέπει να πούμε στον Putin ξεκάθαρα πως η Ρωσία είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί και να υπερασπιστεί τους διεθνείς κανονισμούς

Photo: Tobias Schwartz/AFP via Getty Images

The post Schulz: Αυτό που κάνει ο Trump είναι αντιαμερικανικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα