Sagrada Familia: Φωταγωγήθηκαν οι δύο νέοι πύργοι του πιο διάσημου αξιοθέατου της Βαρκελώνης – Μοναδικές εικόνες από τον επιβλητικό ναό που προκαλούν δέος!

11:54 17/12/2022 - Πηγή: iPop

Οι δύο νέοι πύργοι της Sagrada Familia, φωταγωγήθηκαν την Παρασκευή 16/12, κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής Χριστουγεννιάτικης Συναυλίας, σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο στην ολοκλήρωση του εμβληματικού ναού της Βαρκελώνης.

Έτσι, με τον πύργο της Παναγίας που εγκαινιάστηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2021, οι τρεις από τους έξι κεντρικούς πύργους έχουν πλέον τελειώσει. Η ανέγερση του ναού ξεκίνησε πριν από 140 χρόνια και πλέον έχει μπει στην τελική ευθεία.

Η Sagrada Familia ολοκληρώνεται μετά από σχεδόν ενάμιση αιώνα – Η ιστορία πίσω

από τον εμβληματικό ναό της Βαρκελώνης

«Η Sagrada Família εστιάζει τώρα τις προσπάθειές της στην ολοκλήρωση του πυρήνα των κεντρικών πύργων», σημείωσε ο Esteve Camps, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família , προσθέτοντας, «Αναμένουμε να τελειώσουμε τους πύργους του Ματθαίου και του Ιωάννη μέχρι τα τέλη του 2023, ώστε να μπορέσουμε να εγκαινιάσουμε ολόκληρη την ομάδα των Ευαγγελιστών».

Οι πύργοι θα φωτίζονται κάθε βράδυ από τις 17 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου από τις 6:00 μ.μ. έως τις 22:00. Για την περίοδο των Χριστουγέννων θα φωταγωγηθούν και οι ομάδες γλυπτικής της Γέννησης, της Προσκύνησης των βοσκών και της Προσκύνησης των Μάγων στην πρόσοψη της Γέννησης.

View this post on Instagram

A post shared by Basílica de la Sagrada Família (@basilicasagradafamilia)

Sagrada Familia: Η αρχιτεκτονική της πρόκληση

Ο Antoni Gaudi διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στο συντονισμό της κατασκευής της Sagrada Família μέχρι το θάνατο του το 1926. Θα ζητούσε συχνά να τροποποιηθούν οι εργασίες και να προσαρμοστούν μέχρι να γίνουν ακριβώς αυτό είχε κατά νου. Σήμερα, εξαιτίας της φύσης των υφιστάμενων σχεδίων, το έργο του είναι εν μέρει ελεύθερο στις ερμηνείες.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του Gaudi, οι πύργοι των Ευαγγελιστών έχουν οκτώ πλευρές σε σχήμα παραβολής μέχρι τη βάση της κορυφής. Οι κορυφές των πύργων των Ευαγγελιστών αποτελούνται από τον άξονα, το εικοσάεδρο, το βιβλίο, τα φτερά και τη μορφή του τετράμορφου. Το εικοσάεδρο περιέχει μια σφαίρα και είναι διακοσμημένο με ψηφιδωτά: σε Orsoni Gold στα σφαιρικά εξογκώματα και σε ζεστούς τόνους ώχρας, κίτρινου και σομόν στις όψεις του. Από αυτό το σημείο, η μορφή του τετράμορφου αναδύεται στην κορυφή καθενός από τους πύργους των Ευαγγελιστών.

Η Sagrada Família του Gaudi ολοκληρωμένη! Video δείχνει πως θα μοιάζει ο εμβληματικός ναός

Οι μορφές του τετράμορφου, του γλύπτη Xavier Medina Campeny, είναι φτιαγμένες από μάρμαρο Θάσου, μια λευκή πέτρα που χρησιμοποιήθηκε από την αρχαιότητα για ελληνικά και ρωμαϊκά γλυπτά. Κάθε τετράμορφη μορφή έχει επίσης φτερά στην κορυφή, τα ίδιο και στους τέσσερις πύργους των Ευαγγελιστών, που εκτείνονται σε ύψος κορυφής 135 μέτρων πάνω από το έδαφος και είναι ευδιάκριτα από απόσταση.

Όπως εξηγεί ο επικεφαλής αρχιτέκτονας της Sagrada Familia, Jordi Faulí, «Τα φτερά δημιουργούνται με ένα από τα σχήματα από το τελευταίο σχέδιο του Gaudi. Αυτό το στοιχείο, ύψους 9 μέτρων, είναι κατασκευασμένο από τσιμέντο, με εξαιρετικά σύνθετη γεωμετρική ενίσχυση από χάλυβα εξαιρετικής ποιότητας και αντοχής».

View this post on Instagram

A post shared by Basílica de la Sagrada Família (@basilicasagradafamilia)

Τα επόμενα ορόσημα

Η Sagrada Familia εστιάζει στην ολοκλήρωση και των έξι κεντρικών πύργων. Η Junta Constructora de la Sagrada Família εργάζεται προς τον στόχο να τελειώσει τους πύργους των Ευαγγελιστών Ιωάννη και Ματθαίου μέχρι τα τέλη του 2023 για να εγκαινιάσει και τους τέσσερις πύργους των Ευαγγελιστών το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Ο πύργος του Ιησού Χριστού αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026, που συμπίπτει με την εκατοστή επέτειο από τον θάνατο του Antoni Gaudí και τον εορτασμό της Βαρκελώνης ως Πρωτεύουσας της Αρχιτεκτονικής. Ο πύργος του Ιησού Χριστού θα είναι ο κεντρικός πύργος του Ναού και ο ψηλότερος του, με ύψος 172,5 μέτρα.

Το εκπληκτικό βίντεο της φωταγώγησης των δύο νέων πύργων:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Sagrada Familia: Φωταγωγήθηκαν οι δύο νέοι πύργοι του πιο διάσημου αξιοθέατου της Βαρκελώνης – Μοναδικές εικόνες από τον επιβλητικό ναό που προκαλούν δέος! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Sagrada Familia, Φωταγωγήθηκαν, Βαρκελώνης – Μοναδικές,Sagrada Familia, fotagogithikan, varkelonis – monadikes