Prada και Puma εγκαταλείπουν την Ρωσία – Όλα τα μεγάλα brands που ξεκίνησαν μποϊκοτάζ στην χώρα μετά την εισβολή στην Ουκρανία

11:46 6/3/2022 - Πηγή: iPop

Ο όμιλος πολυτελών ειδών ρουχισμού Prada με έδρα το Μιλάνο ανέστειλε τις λιανικές του δραστηριότητες στη Ρωσία, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του. Η Prada είναι ακόμα ένα μέσα στα δεκάδες brands που ανέστειλαν την λειτουργία τους στην Ρωσία μετά την κήρυξη του πολέμου στην Ουκρανία. «Το πρωταρχικό μας μέλημα

είναι για όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους που επλήγησαν από την τραγωδία στην Ουκρανία και θα συνεχίσουμε να τους υποστηρίζουμε», δήλωσε η Prada.

H Inditex κλείνει τα 502 καταστήματά της στην Ρωσία και αναστέλλει την λειτουργία των e-shop της στην χώρα

Τα brands που ανέστειλαν την λειτουργία τους στην Ρωσία

Λίγες μέρες νωρίτερα, η εταιρεία κατασκευής τσαντών Birkin Hermes και η ιδιοκτήτρια Cartier Richemont δήλωσαν ότι κλείνουν προσωρινά τα ρωσικά καταστήματα και διακόπτουν όλες τις εμπορικές δραστηριότητες στη χώρα και έγινε η πρώτη μεγάλη παγκόσμια εταιρεία πολυτελείας που ανακοίνωσε κάτι τέτοιο.

Την ίδια στιγμή η γερμανική εταιρεία αθλητικών ενδυμάτων Puma αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία όλων των καταστημάτων της στη Ρωσία. Η Puma, που έχει 100 καταστήματα στη Ρωσία, είχε ήδη σταματήσει τις παραδόσεις προϊόντων, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Αλλά και η Nike έχει εμποδίσει πλέον τους Ρώσους πελάτες να μπορούν να κάνουν αγορές μέσω διαδίκτυου, αν και η μάρκα είπε στη ρωσική ιστοσελίδα της ότι οι αγοραστές θα μπορούσαν να επισκεφτούν τοπικά καταστήματα Nike, από τα οποία υπάρχουν αρκετά στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και άλλες πόλεις.

Ένα ακόμα πλήγμα για την Ρωσία, ήταν η ανακοίνωση του κολοσσού fast fashion Inditex, που μετρά 502 καταστήματα στην χώρα, πως σταματά κάθε δραστηριότητά της στην Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας των φυσικών αλλά και των ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Prada και Puma εγκαταλείπουν την Ρωσία – Όλα τα μεγάλα brands που ξεκίνησαν μποϊκοτάζ στην χώρα μετά την εισβολή στην Ουκρανία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα