Pan de Elote: Το μεξικάνικο μυστικό που θα μετατρέψει τις φέτες ψωμιού σου σε ένα δυναμωτικό και λαχταριστό πρωινό

15:02 20/9/2022 - Πηγή: iPop

«Pan de Elote» ή αλλιώς «ψωμί καλαμποκιού». Τι είναι άραγε αυτή η συνταγή; Σε πληροφορώ πως πρόκειται για μία μεξικάνικη συνταγή καλαμποκόψωμου την οποία λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! Είναι μία γλυκιά και τρυφερή φέτα ψωμιού που μπορείς να την απολαύσεις με το πρωινό σου, προσθέτοντας λίγο βούτυρο και λίγο μέλι. Μπορεί η παρασκευή της να σε παιδέψει λίγο, αλλά πίστεψέ με, αξίζει τον κόπο. Είναι πεντανόστιμη και πολύ υγιεινή!

Απόλαυσε τα αγαπημένα σου burritos ακόμα και το πρωί – Το πιο εύκολο και γευστικό πρωινό σε 15 λεπτά!

Pan de Elote συνταγή: Τα υλικά που θα χρειαστείς2 ¼ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 2 φλιτζάνια φρέσκο ​​καλαμπόκι420 ml ζαχαρούχο γάλα¼ φλιτζάνι πλήρες γάλα⅓ φλιτζάνι ζάχαρη2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας3 μεγάλα αυγά¾ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Χάρισε χρώμα και γεύση στο πρωινό σου με αυτό το λαχταριστό και σοκολατένιο porridge – Μια ελκυστική εναλλακτική για το καλύτερο ξεκίνημα της ημέρας σου!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και λαδώνουμε ένα ταψί. Στη συνέχεια, στρώνουμε στα ταψί μία λαδόκολλα.Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, μετά χτυπάμε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.Σε ένα μπλέντερ, ανακατεύουμε τους κόκκους του καλαμποκιού, το συμπυκνωμένο γάλα, το πλήρες γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για ένα λεπτό, μέχρι να έχουμε έναν λείο πουρέ.Ρίχνουμε τον πουρέ καλαμποκιού σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ και στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά, ένα-ένα, και στη συνέχεια το λιωμένο βούτυρο.Προσθέτουμε τα υγρά υλικά στα στεγνά υλικά και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να ενωθούν και να μην μείνουν ίχνη αλευριού.Ρίχνουμε το κουρκούτι στο ταψί και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει, περίπου 1 ώρα έως 1 ώρα και 15 λεπτά.Αφήνουμε το ψωμάκι μας να κρυώσει εντελώς στο τηγάνι πριν το κόψουμε σε φέτες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Pan de Elote: Το μεξικάνικο μυστικό που θα μετατρέψει τις φέτες ψωμιού σου σε ένα δυναμωτικό και λαχταριστό πρωινό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα