O νέος κυβερνητικός σχεδιασμός για την απομάκρυνση προσφύγων από τα ελληνικά νησιά

14:25 24/12/2015 - Πηγή: iPop

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σχεδιάζει επιχείρηση άμεσης αποσυμφόρησης των ελληνικών νησιών από τους πρόσφυγες που εδώ και μέρες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα νησιά. Ο υπουργός, Γιάννης Μουζάλας, επισκέφθηκε το πρωί το νησί της Λέσβου πραγματοποιώντας συνάντηση και με την ακτιβίστρια ηθοποιό Susan Sarandon, η οποία εξακολουθεί να συμπαραστέκεται στους πρόσφυγες.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται η άμεση

αποχώρηση των προσφύγων από τη Λέσβο από τη Λέσβο, οι οποίοι ξεπερνούν τους 500 και οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο νησί. Για την επίλυση του προβλήματος το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, εξετάζει διάφορες λύσεις, ενώ ταυτόχρονα έχει ανακοινωθεί επιχείρηση μεταφοράς προσφύγων στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κορίνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται επίσης και η καταγραφή ορισμένων κατηγοριών προσφύγων, αλλά και η χορήγηση προσωρινής παραμονής, ώστε εντός ενός μήνα να μπορέσουν να αποχωρήσουν από την Ελλάδα. Μέσα στις επόμενες μέρες, η ελληνική κυβέρνηση, περιμένει επίσης και σχετικές απαντήσεις στα αιτήματα επανεισδοχής προσφύγων, τα οποία έχουν υποβληθεί στην τουρκική κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, σε υγρό τάφο μεταναστών έχει μετατραπεί το Αιγαίο, έπειτα από το νέο ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας, νωρίς το πρωί της Παραμονής των Χριστουγέννων, με 18 μέχρι στιγμής νεκρούς πρόσφυγες.

Αξίζει να σημειωθεί πως εξαιτίας των καλών καιρικών συνθηκών, οι εισροές προσφύγων από την Τουρκία στην Ελλάδα, αυξάνονται συνεχώς τις τελευταίες ημέρες, καθώς μόνο στη Λέσβο αναμένονταν χθες περίπου 4.000 πρόσφυγες, ενώ στον Πειραιά έφτασαν σήμερα περίπου 3.000 άτομα από τη Λέσβο και τη Χίο.

Κατά την επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα στη Λέσβο, ο ίδιος συναντήθηκε με την ακτριβίστρια ηθοποιό Susan Sarandon, προκειμένου να την ενημερώσει για τις κυβερνητικές προσπάθειες που γίνονται από την ελληνική μεριά, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Ο κ. Μουζάλας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αλληλεγγύη που δείχνουν οι Έλληνες πολίτες στους πρόσφυγες, ιδιαίτερα όσοι μένουν στα νησιά.

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post O νέος κυβερνητικός σχεδιασμός για την απομάκρυνση προσφύγων από τα ελληνικά νησιά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα