O Moscovici στην Αθήνα- Κρίσιμες συναντήσεις με Τσίπρα- Τσακαλώτο

07:52 15/2/2017 - Πηγή: iPop

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα, Τετάρτη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Pierre Moscovici, ο οποίος θα έχει επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Η επίσκεψη του Moscovici, αν και δεν θα σημάνει την επιστροφή της Τρόικας, όπως επισήμανε την Τρίτη εκπρόσωπος της Κομισιόν, αποτελεί μια προσπάθεια για να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα σε Κυβέρνηση και Θεσμούς λίγο πριν το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κατέφθασε στο υπουργείο

Οικονομικών λίγο μετά τις 08:30 προκειμένου να συναντηθεί με τον Ε. Τσακαλώτο.

Ο Pierre Moscovici επισκέπτεται την χώρα μας σε μια κρίσιμη φάση της δεύτερης αξιολόγησης, αφού στόχος είναι να κλείσει πριν τις εκλογές στην Ολλανδία τον Μάρτιο.

Σ’ αυτό το πλαίσιο η επίτευξη συμφωνίας άμεσα είναι επιτακτική, την ίδια στιγμή που ο J. Dijsselbloem διαμηνύει ότι είναι αδύνατη η συμφωνία στο Eurogroup, ενώ η Κυβέρνηση υποστηρίζει ότι είναι εφικτή, ερμηνεύοντας τη δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup ως ότι αναφερόταν στο τεχνικό κομμάτι.

Κυβερνητική πηγή, σχολιάζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την επίσκεψη Moscovici, τόνισε:

Η πρωτοβουλία να έρθει στην Αθήνα ο Επίτροπος Pierre Moscovici, στον απόηχο των οικονομικών προβλέψεων της Κομισιόν -προβλέψεις που έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις υπερ-απαισιόδοξες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου- αποτελεί κίνηση με θετικό πρόσημο, εκ μέρους της Κομισιόν

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι αυτή την περίοδο όλες οι πλευρές παίρνουν πρωτοβουλίες, συμπληρώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις εκτυλίσσονται σε έντονους ρυθμούς.

Οι συναντήσεις με Τσίπρα και Τσακαλώτο

Οι κ.κ. Τσακαλώτος και Moscovici συναντώνται στις 08:45 το πρωί της Τετάρτης στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει τον Ευρωπαίο Επίτροπο στις 11:00.

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Επίτροπο στις 12:30.

The post O Moscovici στην Αθήνα- Κρίσιμες συναντήσεις με Τσίπρα- Τσακαλώτο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα