Moody’s: Εκταμίευση της δόσης μετά το Eurogroup

14:30 3/10/2016 - Πηγή: iPop

Την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ στη χώρα μας αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 10 Οκτωβρίου, επιβεβαιώνει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s σε σχετική έκθεσή του.

Όπως εξηγεί ο οίκος:

Το ποσό της δόσης θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου σε ιδιώτες, κάτι που θα συμβάλει στη μερική ανάκαμψη της οικονομίας καθώς οδεύουμε προς το 2017, για το οποίο προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 1,8%

«Εκτιμούμε ότι η Ελλάδα

θα έχει τα χρήματα μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 10 Οκτωβρίου και θα τα χρησιμοποιήσει για να μειώσει τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα, που ανέρχονται σε περίπου 5,5 δισ. ευρώ, κάτι που είναι θετικό για το ελληνικό αξιόχρεο» εξηγεί ο οίκος και εν συνεχεία σημειώνει, πως η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου δείχνει τη συνεχιζόμενη δέσμευση της κυβέρνησης να κάνει μεταρρυθμίσεις.

«Για το υπόλοιπο του 2016, η μόνη υποχρέωση είναι για την αποπληρωμή τον Δεκέμβριο περίπου 297 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ. Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους δείχνουν ότι η Ελλάδα είχε καταθέσεις μετρητών ύψους 3,2 δις. ευρώ στο τέλος του Ιουνίου 2016, αν και το ποσό είναι πιθανόν να έχει μειωθεί μετά τις αποπληρωμές χρέους σε θεσμικούς επενδυτές τον Ιούλιο» προσθέτει.

Στο κλείσιμο της η έκθεση υπογραμμίζει:

Η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων θα αντισταθμίσει κάποια από τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα στην κατανάλωση και τις ιδιωτικές επενδύσεις από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, το οποίο έχει οδηγήσει σε μία αύξηση του φορολογικού βάρους. Ο ισχυρός τουρισμός, καθώς και η ανάκαμψη στις ακαθάριστες επενδύσεις κεφαλαίου, οι οποίες αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 22,8% στο δεύτερο τρίμηνο, κυρίως λόγω αύξησης των αποθεμάτων, θα στηρίξουν επίσης την οικονομία

The post Moody’s: Εκταμίευση της δόσης μετά το Eurogroup appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα