Merkel: Άλλαξε η γνώμη μου για την Ε.Ε από το Brexit και τις εκλογές σε Γαλλία, Ολλανδία

16:46 15/7/2017 - Πηγή: iPop

Απευθυνόμενη στους ψηφοφόρους της, η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, ανέφερε ότι το Βrexit και η εκλογή του Emmanuel Macron στη Γαλλία, αλλάξαν τη γνώμη της για την Ένωση και ότι αξίζει να προσπαθήσει για μια ισχυρότερη Ευρώπη.

Στη διάρκεια της ομιλίας της στην πόλη Ζινγκστ, δύο μήνες πριν τις εκλογές, η Merkel

άφησε να εννοηθεί ότι είναι αποφασισμένη να ενισχύσει την ευρωπαϊκή ενοποίηση σε περίπτωση που εκλεγεί για μια τέταρτη θητεία.

Για πολλούς, μεταξύ των οποίων και εγώ, κάτι άλλαξε όταν είδαμε τους Βρετανούς να θέλουν να αποχωρήσουν, όταν ανησυχήσαμε για το αποτέλεσμα των εκλογών σε Γαλλία και Ολλανδία

Η ίδια παραδέχτηκε ότι οι Βρυξέλλες είναι ορισμένες φορές υπερβολικά γραφειοκρατικές και ότι η ΕΕ σε καμία περίπτωση δεν είναι τέλεια.

«Ωστόσο, αντιληφθήκαμε τους τελευταίους λίγους μήνες ότι η Ευρώπη είναι κάτι παραπάνω από γραφειοκρατία και οικονομικοί κανονισμοί, ότι η Ευρώπη και η συνύπαρξη στην ΕΕ συνδέονται κατά κάποιο τρόπο με τον πόλεμο και την ειρήνη, ότι οι δεκαετίες ειρήνης μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο θα ήταν αδιανόητες χωρίς την ΕΕ», πρόσθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από την ΕΕ, όπως η ελευθερία του λόγου, η θρησκευτική ελευθερία και η ελευθερία των μετακινήσεων θεωρήθηκαν δεδομένα από πολλούς αλλά: «Αυτά δεν υπάρχουν σε πολλά μέρη του κόσμου. Και για αυτά αξίζει να παλέψεις για αυτή την Ευρώπη. Για αυτό λέμε ότι αν η Ευρώπη είναι πιο ισχυρή, τότε θα είναι και η Γερμανία».

Photo: RT

The post Merkel: Άλλαξε η γνώμη μου για την Ε.Ε από το Brexit και τις εκλογές σε Γαλλία, Ολλανδία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα