Στην pole position ο Χάμιλτον – Άλλη μία και «πιάνει» τον Σουμάχερ

16:43 15/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο Λιούις Χάμιλτον πήγε φορτσάτος στο Σίλβερστοουν και κατέκτησε την 5η pole position επί βρετανικού εδάφους και την 67η στην καριέρα του για να απέχει 1 από το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο Λιούις Χάμιλτον δέχτηκε έντονη κριτική για την επιλογή του να πάει για διακοπές στο νησί των ανέμων, αντί να είναι παρών στο F1 Live London. Η πρώτη απάντηση ήρθε στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (13/7), όταν ξεκαθάρισε ότι ο καθένας κάνει τις επιλογές του και πως ήθελε

να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν πιο κατάλληλα για το Γκραν Πρι της χώρας του, όντας μακριά από την ένταση και το άγχος.

Κάτι που φαίνεται πως του βγήκε σε καλό, αφού στις κατατακτήριες δοκιμές της Μεγάλης Βρετανίας ήταν απλά άπιαστος. Όταν έκαναν οι υπόλοιποι πρώτους χρόνους, ο ίδιος πάντα έκανε καλύτερους, ενώ στο τέλος έριξε τον δικό του στο 1:26.600 για να κατακτήσει άνετα την 5η pole position στο Σίλβερστοουν, πιάνοντας τον Τζιμ Κλαρκ, και 67η στην καριέρα του, ώστε να απέχει μία από το ρεκόρ των 68 του Μίκαελ Σουμάχερ.

Βέβαια, μένει να δούμε αν θα οριστικοποιηθεί η pole του, αφού είναι υπό έρευνα από τους αγωνοδίκες για παρεμπόδιση στον Ρομάν Γκροζάν, ενώ ο Γάλλος ήταν σε γρήγορο γύρο για ένα καλύτερο πλασάρισμα στη δεκάδα. Δεύτερος ήταν ο Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος αποφάσισε να πατήσει γκάζι και να βρεθεί μπροστά από τον Σεμπάστιαν Φέτελ, που έμεινε τρίτος.

Τέταρτος ήρθε ο Βαλτέρι Μπότας, αλλά θα εκκινήσει ένατος λόγω της ποινής των πέντε θέσεων για αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων. Έτσι, οι Μαξ Φερστάπεν, Νίκο Χούλκενμπεργκ, Σέρχιο Πέρεζ, Εστεμπάν Οκόν, Στόφελ Φαντόρν, που τον ακολούθησαν θα κερδίσουν από μία θέση.

Από εκεί και πέρα, ο Γκροζάν συμπλήρωσε τη δεκάδα, με τους Τζόλιον Πάλμερ, Ντανιίλ Κβιάτ, Φερνάντο Αλόνσο, Κάρλος Σάινθ, Φελίπε Μάσα να μένουν εκτός αυτής. Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Λανς Στρολ, Κέβιν Μάγκνουσεν, Πασκάλ Βερλάιν, Μάρκους Έρικσον, Ντάνιελ Ρικιάρντο, δίχως να αντιμετωπίζει κάποιος εξ’ αυτών πρόβλημα με το 107%.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα