Merkel- May στο πλευρό του Trump για τη Συρία

08:54 11/4/2017 - Πηγή: iPop

Στο πλευρό του Donald Trump για τη Συρία τάσσονται οι κ.κ. Merkel και Μay, όπως προέκυψε απ’ τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε μαζί τους ο Αμερικανός Πρόεδρος στον απόηχο του πυραυλικού πλήγματος των ΗΠΑ στη Συρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, τόσο η T. May όσο και η A. Merkel

τάχθηκαν υπέρ της ενέργεια των ΗΠΑ, ενώ συμφώνησαν με τον Trump πως θα πρέπει να λογοδοτήσει ο Πρόεδρος Assad για την επίθεση με χημικά στη Συρία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 80 άμαχοι.

Το γραφείο της T. May απ’ την πλευρά του αναφέρει πως η ίδια και ο Αμερικανός Πρόεδρος συμφώνησαν ότι υπάρχει περιθώριο να πείσουν τη Ρωσία να σταματήσει να υποστηρίζει το καθεστώς Assad.

Εκπρόσωπος της Βρετανίδας Πρωθυπουργού σχολίασε πως ο Αμερικανός Πρόεδρος ευχαρίστησε την May για τη στήριξή της. «Η Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος συμφώνησαν ότι υπάρχει τώρα ένα περιθώριο για να πειστεί η Ρωσία ότι η συμμαχία της με τον Assas δεν είναι πλέον προς το στρατηγικό της συμφέρον».

Η ίδια εκπρόσωπος πρόσθεσε πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στη Μόσχα αυτή την εβδομάδα «προσφέρει μια ευκαιρία για να σημειωθεί πρόοδος προς μια λύση η οποία θα φέρει μια διαρκή πολιτική διευθέτηση της κρίσης στη Συρία».

The post Merkel- May στο πλευρό του Trump για τη Συρία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα