Επίθεση στο Manchester: Στα χέρια των Αρχών τα αδέρφια και ο πατέρας του δράστη

19:56 24/5/2017 - Πηγή: iPop

Συνελήφθησαν τα δύο αδέρφια του δράστη της επίθεσης στο Manchester, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά απ’ τα βρετανικά ΜΜΕ, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπό κράτηση είναι και ο πατέρας του.

Όλες οι συλλήψεις έγιναν απ’ τις τοπικές Αρχές της Λιβύης στην πρωτεύουσα της χώρας, την Τρίπολη. Ο Hashem Abedi, μικρότερος αδερφός του δράστη είναι υπό κράτηση καθώς θεωρείται

ύποπτος για σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος.

Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό πως ο Salman Abedi είχε ταξιδέψει για τρεις εβδομάδες στην πατρίδα των γονέων του, τη Λιβύη, αλλά και στη Συρία και επέστρεψε στη Βρετανία λίγες ημέρες πριν την επίθεση.

Σημειώνεται πως το απόγευμα της Τετάρτης, η Αστυνομία του Manchester ανακοίνωσε πως έχει συλληφθεί ένας πέμπτος ύποπτος σχετικά με την επίθεση.

O πατέρας των δύο αδερφών, ο οποίος κρατείται απ’ τις Αρχές, δηλώνει πως ο γιος του είναι αθώος και αρνείται την εμπλοκή του Hashem Abedi με το Ισλαμικό Κράτος.

Δεν δρούσε μόνος του ο δράστης

Σίγουρες είναι πλέον οι βρετανικές Αρχές ότι ο δράστης της επίθεσης στο Manchester δεν δρούσε μόνος του, αλλά ήταν μέλος ενός δικτύου τρομοκρατών. Αυτά δήλωσε εκπρόσωπος της μητροπολιτικής Αστυνομίας του Manchester.

O 22χρονος Salman Abedi είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ανήκε σε δίκτυο. «Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι ερευνούμε ένα δίκτυο».

Ο ίδιος συνέχισε τονίζοντας πως οι έρευνες συνεχίζονται με συγκεκριμένο ρυθμό. «Διεξάγουμε εκτενείς έρευνες και επιχειρήσεις πραγματοποιούνται στην περιοχή του Μanchester καθώς μιλάμε».

Photo: Peter Byrne/PA via AP

The post Επίθεση στο Manchester: Στα χέρια των Αρχών τα αδέρφια και ο πατέρας του δράστη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα