Krugman: Να χαλαρώσει η «θηλιά» που πνίγει την Ελλάδα

08:23 10/2/2017 - Πηγή: iPop

Υπεραμύνθηκε της Ελλάδας ο κορυφαίος οικονομολόγος, Paul Krugman, λέγοντας ότι οι στόχοι για πλεονάσματα που ζητούνται είναι «τρελοί» και τονίζοντας ότι θα πρέπει να «χαλαρώσει η «θηλιά» που πνίγει την Ελλάδα».

Σε συνέντευξή του στην Handelsblatt, ο κ. Krugman εξέφρασε την άποψη ότι το να απαιτεί κανείς από τους

Έλληνες πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ «είναι τρελό».

Παράλληλα, ο οικονομολόγος σημείωσε ότι η ευρωκρίση θα μπορούσε ξανά, γρήγορα να αναζωπυρωθεί, γι’ αυτό και «πρέπει να αντιληφθεί κανείς ότι η θηλιά που αυτή τη στιγμή πνίγει την Ελλάδα, πρέπει να χαλαρώσει».

Ο κ. Krugman εκτίμησε ότι συνολικά η κατάσταση θα μπορούσε να βελτιωθεί «μόνο εάν η Γερμανία εξήγγειλε ένα επενδυτικό σχέδιο και απομακρυνόταν η χώρα από την πολιτική λιτότητας».

Αναφορικά με την ΕΚΤ και τις πρωτοβουλίες της για την αντιμετώπισης της κρίσης στην Ε.Ε., ο οικονομολόγος σχολίασε:

Πριν από τέσσερα χρόνια ο επικεφαλής της EKT, Mario Draghi, έσωσε την Ευρώπη από τον γκρεμό αλλά δεν μπορεί να κάνει περισσότερα. Το τελευταίο, πράγματι, που θα χρειαζόταν η Ευρώπη τώρα είναι η απόσυρση του προγράμματος αγοράς ομολόγων

Τέλος, κάνοντας εκτιμήσεις για το μέλλον της Ευρωζώνης, ο P. Krugman εξέφρασε την άποψη ότι οι πολιτικές ελίτ, οι οποίες μπορεί να διαφωνούσαν, όμως, τελικά έδειξαν την πολιτική βούληση να κρατήσουν εν ζωή την Ευρωζώνη, «μπορεί να μην βρίσκονται στην εξουσία τα επόμενα χρόνια. Ξαναρωτήστε με μετά τις γαλλικές εκλογές».

The post Krugman: Να χαλαρώσει η «θηλιά» που πνίγει την Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα