Huffington Post: 5 μυστικά των Ελλήνων για να ζήσεις περισσότερο

08:31 23/4/2014 - Πηγή: iPop

Για ακόμα μια φορά, γίνεται αναφορά στο διεθνή τύπο για την Ικαρία και τους υπεραιωνόβιους κατοίκους της -μιας και οι άνθρωποι άνω των 90 ετών που ζουν στο νησί είναι πολύ περισσότεροι από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Επίσης, είναι πολύ πιο δύσκολο να αναπτύξουν νόσο Αλτσχάιμερ ή κατάθλιψη. Όπως αναφέρει το άρθρο αυτά είναι τα μυστικά των Ελλήνων της Ικαρίας που χαρίζουν μακρά και πιο ευτυχισμένη ζωή.

Ξέρουν πότε να κάνουν διάλειμμα από τα άγχη της καθημερινότητας.

Ο μεσημεριανός ύπνος είναι σωτήριος. Στην Ελλάδα

(ειδικά στα χωριά θα σημειώσουμε εμείς) οι επιχειρήσεις κλείνουν το μεσημέρι και οι εργαζόμενοι μπορούν να κερδίσουν λίγες ώρες ύπνου. Ο καθηγητής του Harvard Δημήτρης Τριχόπουλος βρήκε ότι οι Έλληνες που κοιμούνταν το μεσημέρι έστω μισή ώρα ήταν λιγότερο πιθανό να πάθουν καρδιακή προσβολή.Πίνουν υγιεινά ροφήματα.

Ο ελληνικός καφές είναι γεμάτος πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το σώμα από τη γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Όσοι έπιαναν ελληνικό καφέ είχαν αυξημένη ενδοθηλιακή λειτουργία -που προστατεύει τα αιμοφόρα αγγεία- σε σχέση με όσους έπιναν άλλους τύπους καφέ.

Και για το βράδυ; Τσάι του βουνού -που θεωρείται φάρμακο για πολλές ασθένειες.Τους ευλόγησε η Αφροδίτη.

Σε έρευνα σε Ικαριώτες ηλικίας μεταξύ 65 και 100 ετών, 4 στους 5 είπαν ότι έκαναν τακτικά σεξ. Το 1/4 μάλιστα ανέφερε θετικά στοιχεία σε ποιότητα και χρόνο για τις σεξουαλικές του επαφές.Η διατροφή τους κάνει καλό στην καρδιά.

H ελληνική κουζίνα δεν είναι μόνο γύρος, σπανακόπιτα και μπακλαβάς. Υπάρχουν και πολύ πιο υγιεινές επιλογές, όπως το ελαιόλαδο, λαχανικά, όσπρια και κρέας με μέτρο. Για πρωινό αντί για muffin θα προτιμήσουν γιαούρτι με μέλι. Αυτή η πιο φυσική δίαιτα είναι η νέα Μεσογειακή διατροφή, που έχει συνδεθεί με χαμηλότερες πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και καρκίνου, αλλά και Αλτσχάιμερ.Η οικογένεια είναι τα πάντα.

Στην Ικαρία, ένα τυπικό βράδυ περιλαμβάνει επισκέψεις από συγγενείς και γείτονες. Οι γέροι μένουν μέσα στο σπίτι, δεν κλείνονται σε κάποιον οίκο ευγηρίας. Οι έρευνες έχουν δείξει όχι μόνο ότι οι γέροι τρώνε χειρότερα όταν είναι μόνοι τους, αλλά η μοναξιά σε μεγάλη ηλικία μπορεί να οδηγήσει σε κακή υγεία και πρόωρο θάνατο.

The post Huffington Post: 5 μυστικά των Ελλήνων για να ζήσεις περισσότερο appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα