H Αμερική αποφασίζει, ο πλανήτης περιμένει (Photos & Videos)

22:07 8/11/2016 - Πηγή: iPop

Κορυφώνεται η εκλογική μάχη στις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί συνεχίζουν να προσέρχονται στις κάλπες προκειμένου να αναδείξουν τον επόμενο Πρόεδρο της Αμερικής και συνεπώς το νέο πλανητάρχη. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, με την Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ να δίνουν μάχη στήθος με στήθος.

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται τα ξημερώματα της Τετάρτης και τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται να γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος, που θα διαδεχθεί τον Μπαράκ Ομπάμα.

Δείτε live
την μετάδοση των εκλογών απ’ το SkyNews

Πού ποντάρουν οι εταιρείες στοιχημάτων

Στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον τάσσονται οι εταιρείες στοιχημάτων, οι οποίες εκτιμούν ότι θα αναδειχθεί και νικήτρια της εκλογικής μάχης.

Συγκεκριμένα, με βάση τις μέχρι στιγμής τοποθετήσεις, η Χίλαρι έχει 75% πιθανότητες να βγει νικήτρια.

Η Paddy Power ποντάρει εκτιμά ότι έχει 81,3% πιθανότητες και ο Τραμπ 22%.

Η βρετανική Ladrbrokes απ’ την άλλη δίνει 76% πιθανότητες στην υποψήφια με τους Δημοκρατικούς και 24% στον Ρεπουμπλικανό.

Η Betfair τέλος δίνει 80% πιθανότητες στην Κλίντον και 20% στον Τραμπ.

Ψήφισαν Κλίντον και Τραμπ

Η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ ψήφισαν νωρίτερα στη Νέα Υόρκη, με τη μεν Χίλαρι να γίνεται αποδέκτης χειροκροτημάτων και τον δε Τραμπ να δέχεται τόσο χειροκροτήματα όσο, όμως, και αποδοκιμασίες.

Μάλιστα, λίγο νωρίτερα γυμνόστηθες γυναίκες διαδήλωσαν κατά του Τραμπ σε εκλογικό κέντρο. H γυμνόστηθη διαμαρτυρία κατά του μεγιστάνα πραγματοποιήθηκε σε εκλογικό κέντρο στη Νέα Υόρκη. Οι γυμνόστηθες γυναίκες εισέβαλαν σε εκλογικό κέντρο και αφού παρενέβησαν οι άνδρες της ασφάλειας απομακρύνθηκαν.

.@HillaryClinton after voting: "It is the most humbling feeling" https://t.co/c8WxE0BwjS #Election2016 https://t.co/jZ9gm9KTSf

ABC News Politics (@ABCPolitics) November 8, 2016

"It's looking very good," Donald Trump says after casting his vote in New York City on #ElectionDay https://t.co/fVi0JzQhd1 pic.twitter.com/MCIb80OtMt

CNN Politics (@CNNPolitics) November 8, 2016

Μετά το μπάσκετ ο Ομπάμα πήγε να ψηφίσει!

Ο φωτογραφικός φακός ανήμερα των εκλογών «συνέλαβε» τον Αμερικανό Πρόεδρο να κρατάει τα αθλητικά παπούτσια του στα χέρια και να πηγαίνει για μπάσκετ.

Η συγκεκριμένη κίνηση του Μπαράκ Ομπάμα αποτελεί το γούρι του καθώς το 2008 αλλά και το 2012, είχε παίξει μπάσκετ επίσης την ημέρα των εκλογών.

Φυσικά, λίγο αργότερα μετέβη στο εκλογικό κέντρο για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στέλνοντας το εξής μήνυμα: «Το μήνυμα μου προς κάθε Αμερικανό είναι ξεκάθαρο: Βγείτε και ψηφίστε».

"My message to every American is simple: Get out there and vote." —@POTUS #ElectionDay pic.twitter.com/035DOFV9Zd

— The White House (@WhiteHouse) November 8, 2016

Πριν κλείσουν οι κάλπες ήρθε και η πρώτη μήνυση

Πριν καν κλείσουν οι κάλπες στις ΗΠΑ κι ενώ η εκλογική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, η πλευρά του Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε μήνυμα καθώς κάνει λόγο για παράβαση του νόμου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters η καμπάνια του Ρεπουμπλικανού κατέθεσε μήνυση εναντίον του εφόρου Clark County καθώς ο ίδιος πήρε την απόφαση να κρατήσει ανοιχτά για δύο ώρες παραπάνω ορισμένα εκλογικά κέντρα την προηγούμενη εβδομάδα για να ψηφίσουν όλοι όσοι περίμεναν στην ουρά.

Τα αποτελέσματα που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Οι πολίτες σε τρεις μικρές πόλεις της Πολιτείας New Hampshire ψήφισαν και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν τον Ντόναλντ Τραμπ να προηγείται.

Συγκεκριμένα, οι Αμερικανοί ψήφισαν στις πόλεις Dixville, Hart’s Location και Millsfield. Ο Τραμπ έλαβε συνολικά 32 ψήφους, έναντι της Χίλαρι Κλίντον η οποία συγκέντρωσε μόλις 25.

Τα εκλογικά τμήματα στις εν λόγω πόλεις άνοιξαν τα μεσάνυχτα και μόλις ψήφισαν όλοι οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι έκλεισαν, έγινε η καταμέτρηση και δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματά τους.

Μπορεί η Κλίντον να βγήκε πρώτη στο Dixville και το Hart’s Location, ωστόσο, ο Τραμπ την ξεπέρασε κατά πολύ στο Millsfield (16 ψήφοι έναντι 4 της Κλίντον). Αξίζει φυσικά να τονίσουμε ότι τα εν λόγω αποτελέσματα δεν είναι σε καμία περίπτωση ενδεικτικά και πρόκειται απλά για την δημοσιοποίηση της προτίμησης των ψηφοφόρων που ψήφισαν πρώτοι.

Οι Πολιτείες που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα

Με την εκλογική μάχη να βρίσκεται σε εξέλιξη και όλος ο πλανήτης να αγωνία για το αποτέλεσμα, αξίζει να δούμε ποιες είναι οι σημαντικότερες Πολιτείες που αναμένεται να καθορίσουν και το αποτέλεσμα.

Οι Πολιτείες των ΗΠΑ που θα αναφέρουμε παρακάτω αποτελούν τις πολιτείες «κλειδιά», καθώς είτε οι δύο υποψήφιοι έχουν πολύ μικρή διαφορά, είτε διότι διαθέτουν μεγάλο αριθμό εκλεκτόρων.

Οι καθοριστικές Πολιτείες με τον αριθμό των εκλεκτόρων τους είναι οι εξής:

Φλόριντα 29Πενσιλβάνια 20Οχάιο 18Μίσιγκαν 16Τζόρτζια 16Βόρεια Καρολίνα 15Βιρτζίνια 13Αριζόνα 11Ουισκόνσιν 10Κολοράντο 9Αϊόβα 6Νεβάντα 6Νιού Χαμσάιρ 4Διαβάστε ακόμα:

Εκλογές ΗΠΑ: Η ώρα της κάλπης- Το τέλος της ελπίδας ή ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Αμερικής;

Photo: Getty

The post H Αμερική αποφασίζει, ο πλανήτης περιμένει (Photos & Videos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα