Με χειροκροτήματα και αποδοκιμασίες ψήφισε ο Ντόναλντ Τραμπ- Σε εξέλιξη η εκλογική μάχη στις ΗΠΑ (Video)

18:39 8/11/2016 - Πηγή: iPop

Μετά την Χίλαρι Κλίντον και ο υποψήφιος Ρεπουμπλικανός, Ντόναλντ Τραμπ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Υόρκη, συνοδευόμενος απ’ την οικογένειά του.

Την στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ εισερχόταν με την Μελάνια και την Ιβάνκα Τραμπ στο εκλογικό κέντρο οι αντιδράσεις ήταν πολλές. Ορισμένες πολίτες χειροκροτούσαν, ενώ δεν ήταν λίγοι κι εκείνοι που τον αποδοκίμασαν έντονα.

Όλοι οι γύρω δρόμοι είχαν κλείσει. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε απ’ το εκλογικό κέντρο.

"It's

looking very good," Donald Trump says after casting his vote in New York City on #ElectionDay https://t.co/fVi0JzQhd1 pic.twitter.com/MCIb80OtMt

CNN Politics (@CNNPolitics) November 8, 2016

Donald Trump​ and Melania Trump​ cast their ballots at their polling location in New York City on #ElectionDay https://t.co/fVi0JzyFOr pic.twitter.com/FielYq1SbW

CNN Politics (@CNNPolitics) November 8, 2016

Οι Πολιτείες που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα

Με την εκλογική μάχη να βρίσκεται σε εξέλιξη και όλος ο πλανήτης να αγωνία για το αποτέλεσμα, αξίζει να δούμε ποιες είναι οι σημαντικότερες Πολιτείες που αναμένεται να καθορίσουν και το αποτέλεσμα.

Οι Πολιτείες των ΗΠΑ που θα αναφέρουμε παρακάτω αποτελούν τις πολιτείες «κλειδιά», καθώς είτε οι δύο υποψήφιοι έχουν πολύ μικρή διαφορά, είτε διότι διαθέτουν μεγάλο αριθμό εκλεκτόρων.

Οι καθοριστικές Πολιτείες με τον αριθμό των εκλεκτόρων τους είναι οι εξής:

Φλόριντα 29Πενσιλβάνια 20Οχάιο 18Μίσιγκαν 16Τζόρτζια 16Βόρεια Καρολίνα 15Βιρτζίνια 13Αριζόνα 11Ουισκόνσιν 10Κολοράντο 9Αϊόβα 6Νεβάντα 6Νιού Χαμσάιρ 4Τι γίνεται με τους εκλέκτορες;

Οι εκλέκτορες είναι συνολικά 538. Το πόσους εκλέκτορες έχει η κάθε Πολιτεία εξαρτάται απ’ τον πληθυσμό της, ενώ αξίζει να τονίσουμε ότι οι εκλέκτορες είναι όσοι και τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Οι μεγάλοι εκλέκτορες στις 19 Δεκεμβρίου θα εκλέξουν το νέο Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο τω ΗΠΑ, σε μια διαδικασία που θεωρείται, ωστόσο, τυπική.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΗΠΑ: Η ώρα της κάλπης- Το τέλος της ελπίδας ή ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Αμερικής;

The post Με χειροκροτήματα και αποδοκιμασίες ψήφισε ο Ντόναλντ Τραμπ- Σε εξέλιξη η εκλογική μάχη στις ΗΠΑ (Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα