Guardian: Έτοιμη η Ευρώπη για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα

11:12 26/2/2016 - Πηγή: iPop

Στην δραματική κατάσταση της χώρας μας εστιάζει η βρετανική εφημερίδα,Guardian, η οποία σε σχετικό της άρθρο σημειώνει ότι η Ευρώπη ετοιμάζεται για τη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

Όπως συγκεκριμένα σημειώνει το άρθρο το οποίο αναφέρεται στη χώρα μας: «Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι έτοιμες για μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

Συνεχώς αυξάνονται οι σπασμωδικές κινήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και ο πανικός στην προσφυγική κρίση».

Η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει, σημειώνει το σχετικό δημοσίευμα λόγω του σφραγίσματος των συνόρων αλλά και εξαιτίας των πιέσεων που ασκούνται στη χώρα την ώρα που ευρωπαϊκές χώρες με πρωτοβουλία της Αυστρίας δημιουργούν μια ομάδα η οποία τάσσεται υπέρ του σφραγίσματος των συνόρων.

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας εστιάζει στη σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και αναφέρει χαρακτηριστικά πως επισκιάστηκε από την άγρια κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αυστρία.

Σύμφωνα με την Guardian: «Αν η Ελλάδα αποκλειστεί τελικά από την υπόλοιπη Σένγκεν, το Βερολίνο προβλέπει πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεσπάσει μια ανθρωπιστική κρίση και μια κρίση ασφαλείας». Το σχετικό άρθρο εστιάζει και στην δήλωση του Δ. Αβραμόπουλου κατά την οποία ειπώθηκε: «Η πιθανότητα μιας ανθρωπιστικής κρίσης μεγάλης κλίμακας είναι εδώ και είναι πραγματική».

«Η ανθρωπιστική διάσταση στην Ευρώπη έχει γίνει πολύ πιο σημαντική από ό,τι ήταν μέχρι τώρα» σημειώνει στο τέλος του δημοσιεύματος ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

The post Guardian: Έτοιμη η Ευρώπη για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα