Guardian: Απειλεί να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα το ΔΝΤ

10:18 7/5/2016 - Πηγή: iPop

Στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας και μη συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα κάνει λόγο ο Guardian σε δημοσίευμά του.

Συγκεκριμένα, η βρετανική εφημερίδα γράφει σε άρθρο με τίτλο «Το ΔΝΤ απειλεί να αποσυρθεί από το ελληνικό πρόγραμμα»: «Οι ελπίδες να βρεθεί λύση

στο αδιέξοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της δείχνουν να εξανεμίζονται, μετά από μία αιφνιδιαστική παρέμβαση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Σχετικά με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας μας, ο Guardian γράφει:

Σε μία επανάληψη του δράματος που κυριάρχησε στην ευρωζώνη πέρυσι, η Αθήνα αντιμετωπίζει το φάσμα της χρεοκοπίας αν αποτύχει να καλύψει τα ομόλογα της ΕΚΤ που λήγουν και τα δάνεια του ΔΝΤ τον Ιούλιο

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, το μήνυμα της Κριστίν Λαγκάρντ ήταν ξεκάθαρο προς τους ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης: ανοίγει συζήτηση για το χρέος ή το ΔΝΤ αποχωρεί από το πρόγραμμα.

Η Κ. Λαγκάρντ στην επιστολή της αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Για εμάς, για να υποστηρίξουμε την Ελλάδα με έναν νέο διακανονισμό του ΔΝΤ, είναι βασική η χρηματοδότηση και η ελάφρυνση χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας που θα βασίζεται σε δημοσιονομικούς στόχους που είναι ρεαλιστικοί, γιατί στηρίζονται από αξιόπιστα μέτρα για να επιτευχθούν».

Ο Guardian εκτιμά ότι η επιστολή της Λαγκάρντ ήρθε μετά από την αιφνιδιαστική κίνηση της Κυβέρνησης να πάει προς ψήφιση το ασφαλιστικό- φορολογικό νομοσχέδιο.

The post Guardian: Απειλεί να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα το ΔΝΤ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα