Google Maps και Translate ενώνονται για να μιλάμε πιο εύκολα όταν ταξιδεύουμε!

17:33 16/11/2019 - Πηγή: iPop

Google Maps και Translate ενώνονται για να μιλάμε πιο εύκολα όταν ταξιδεύουμε! Η νέα λειτουργία που θα υπαγορεύει τις ονομασίες τοποθεσιών και μνημείων στην τοπική γλώσσα του προορισμού μας.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο τα Google Maps και Translate

έχουν διευκολύνει τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε. Ειδικά, το Google Maps έχει μετατραπεί σε προσωπικό μας οδηγό για τις τοποθεσίες και τα τουριστικά μέρη που θέλουμε να επισκεφτούμε σε μια ξένη χώρα.

Παρόλα αυτά, μερικές φορές εξακολουθούμε να ζητάμε τη βοήθεια των περαστικών και ντόπιων για να μας δείξουν τη σωστή κατεύθυνση. Επίσης, μερικές φορές δεν ξέρουμε πώς να προφέρουμε σωστά το όνομα του μέρους που θέλουμε να επισκεφτούμε, με αποτέλεσμα κανείς απ’ τους δυο μας να μην βγάζει άκρη.

Γι’ αυτό είναι όμως εδώ το Google Maps, το οποίο σύντομα θα υπαγορεύει για σένα τη διεύθυνση ή το μνημείο που δεν μπορείς να προφέρεις στην τοπική γλώσσα της χώρας που βρίσκεσαι!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Google, σύντομα αναμένεται η σύνδεση του Google Maps με το Google Translate, προκειμένου όταν χρησιμοποιούμε το κινητό μας, αυτό να προφέρει στην τοπική γλώσσα την ονομασία των τοποθεσιών που θέλουμε να επισκεφτούμε.

Ας υποθέσουμε τώρα ότι βρισκόμαστε στο Τόκιο και ψάχνουμε στο Google Maps την επόμενη τοποθεσία που θέλουμε να πάμε. Ανοίγουμε τον χάρτη και εκεί θα βλέπουμε πλέον το εικονίδιο του ηχείου δίπλα απ’ τα σημαντικότερα μέρη και μνημεία της πόλης στην οποία βρισκόμαστε. Πατάμε το εικονίδιο και αυτό θα λέει για μας την ονομασία τους.

Παράλληλα, το νέο χαρακτηριστικό θα σε «πετάει» κατευθείαν στην εφαρμογή Google Translate κάθε φορά που θα θέλεις να κάνεις μετάφραση μιας συγκεκριμένης φράσης που δεν καταλαβαίνεις στην τοπική γλώσσα της χώρας που βρίσκεσαι.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν εκπρόσωποι της Google στο The Verge, η νέα λειτουργία θα τεθεί σε ισχύ εντός Νοεμβρίου τόσο σε Android όσο και σε iOS και θα υποστηρίζει περισσότερες από 50 γλώσσες, μεταξύ των οποίων γαλλικά, ισπανικά, ρωσικά, ιαπωνικά κτλ. Στην πορεία αναμένεται να προστεθούν ακόμη περισσότερες γλώσσες.

Διάβασε ακόμη:

To Google Maps θα μας λέει πόσο γεμάτο είναι το λεωφορείο ή το τρένο

Photo: slashgear.com

Το άρθρο Google Maps και Translate ενώνονται για να μιλάμε πιο εύκολα όταν ταξιδεύουμε! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα